Про роль УГКЦ в умовах сучасного процесу державотворення говорили у Полтаві
  • Втр, 08/07/2014 - 17:17

8 липня 2014 року у Полтаві в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція на тему: «Українська Греко-Католицька Церква та її місце й роль в умовах сучасного процесу державотворення».

Мета прес-конференції більш глибше і детальніше познайомити широкий загал з історією, місцем та специфічною роллю УГКЦ в контексті історії та сучасності України. Прес-конференція відбулася за участі представників Української Греко-Католицької Церкви, отців Юрія та Максима Кролевських, з залученням широкого кола громадськості та  представників ЗМІ.

«У сьогоднішній час у нашому суспільстві, зокрема тут на Полтавщині, – за словами о. Максима - панує думка, що завданням Церкви є лише похрестити, поховати чи надати людині якусь іншу требу про яку вона просить. Але Українська Греко-Католицька Церква ніколи не була лише Церквою треб, але виходила далеко поза межі власного амплуа, поза межі власної сакральної споруди, щоб допомогти людині пізнати себе саму і віднайти правдиву мету свого життя. І все це ми можемо побачити з історії життя самої Церкви. Першочерговим завданням Церкви є забезпечити людині особисту зустріч з живим Богом, а це би означало допомогти людині збагнути правдивий сенс свого життя і мати можливість посісти своє відповідне місце у тому суспільстві, в якому ми живемо». 

Отець Юрій коротко розповів про життя і діяльність великого українця, церковного і громадського діяча, Митрополита Андрея Шептицького, про його особливу роль в історії української нації. «Сама постать владики Андрея – за словами о. Юрія – має бути важливою не лише для священиків чи мирян УГКЦ, але для кожного свідомого українця, який турбується про добробут свого народу. Бо саме таким був митрополит, який став великим об’єднавчим каталізатором української, національної та релігійної ідентичності».  

У процесі обговорення були також запитання щодо військового капеланства, викладання християнської етики у школах та ВУЗах та подія святкування наступного року 150 річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці