Про свободу віросповідання у світі
  • Срд, 16/11/2016 - 09:32

Представлений звіт за 2016 рік від фундації «Церква в потребі»: серйозні порушення є в семи країнах світу.

Звершуючи свою місію впродовж 69-ти років,  фундація «Церква в потребі» у Римі (Італія) презентувала «Звіт 2016 року про свободу віросповідання у світі». Запропоновані дослідження базувалися на журналістських джерелах інформації та даних від різноманітних організацій, зокрема некомерційних.

Серед результатів дослідження є такі, які свідчать, що у 15-ти зі 196-ти країн світу, в період з липня 2014 року по червень 2016 року, «свобода віросповідання перебуває у стані поміж дискримінацією та переслідуванням» – зазначив Алессандро Монтедуро, директор фундації «Церква в потребі» в Італії. Потверджується також і те, що у 14-ти  країнах ситуація «очевидно стала гіршою», аніж за попередні два роки. У 38-ми країнах світу є зареєстровані «істотні порушення свободи віросповідання». Проте, особливо важкою і гострою є ситуація у семи країнах світу. Мова йде про Бангладеш, Еритрею, Кенію, Пакістан, Судан, Йемен, Саудівську Аравію та Північну Корею.

Так, для прикладу, для християнина, який проживає при диктатурі у Пхеньяні (Північна Корея), навіть участь на Літургії є надзвичайно небезпечною, забороняється і може коштувати неймовірних тортур з боку державних органів. Існують, звичайно, у великій кількості та у різних проявах менш видимі та виражені елементи релігійної дискримінації. Проте, звертати увагу на них, реагувати, а головно, по-можливості допомагати – це одне із елементів діяльності та завдань фундації «Церква в потребі».