Про свободу з Богом і без Нього подумають у Берліні
  • Втр, 15/10/2013 - 10:59

Бог - друг свободи чи її найбільший ворог? Над цим питанням роздумають учасники чергового етапу ініціативи "Двір язичників", що 26-28 листопада пройде в Берліні – місті, в якому дискусії про відносини між Богом і свободою ведуться протягом століть. Досить згадати, що саме тут свої тези викладали такі філософи як Фіхте, Шлеєрмахер, Шеллінг і Ніцше.

14 жовтня з програмою берлінського "Двору язичників" журналістів познайомив голова єпископату Німеччини Архиєпископ Роберт Цоліч. Прес-конференція відбулася у прес-центрі Святого Престолу за участі деяких інших німецьких єрархів, а також голови Папської ради з культури кардинала Джанфранко Равазі.

У рамках "Двору язичників" віруючі й атеїсти спільно поговорять про те, загрожує Бог свободі чи ні, які відносини існують між етикою і вірою в Бога, які рамки свобода має в медицині та мистецтві та інші теми.

"Мова йде про те, щоб з увагою проаналізувати, з культурної точки зору, конкретні досвідчення свободи з Богом і без Нього, перестати розповідати міфи одне про одного. Мова йде про те, щоб стати свідомими глибини і ширини досвіду свободи, креативності та створення, краще розуміти один одного, жести і реалізацію свободи", - сказав Архиєпископ Цоліч.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/