Про тактику сатани та нові переслідування католиків
  • Втр, 23/06/2020 - 16:58

«Наклепи, висміювання, обпльовування, глузування і так званий «хейт» – це нові форми переслідування за віру та правду», – сказав єпископ Анджей Єж з польського Тарнува під час єпархіального свята сім'ї у Старому Сончі. 

У проповіді єпископ Єж розповів, що навіть сьогодні багатьох осіб переслідують за віру і різними способами намагаються «закрити кляпом уста проповідників Божої правди».

«Особи, які відкрито говорять про гідність людини та право на життя від зачаття до природної смерті; особи, які наголошують на захисті та визнанні цінності природної сім'ї та шлюбу; особи, що нагадують про гідність людського тіла, яке не можна трактувати як об'єкт для використання – цим особам іноді загрожує втрата роботи, відкидання на соціальний марґінес, позбавлення можливості зробити професійну кар’єру та обійняти значні посади», – сказав єпископ Анджей Єж і наголосив, що багато слабких людей можуть здатися, будуть шукати компромісу, але вся проблема полягає в тому, що те, що здається добрим, іноді насправді зовсім не таке.

«Тактика сатани в цьому відношенні дуже винахідлива. Він знає, що найефективнішим є прикидатися добрим, пом’якшуючи правду і моральність, розмиваючи поняття, залишаючи їх і водночас вкладаючи в них абсолютно нові значення», – сказав єрарх.

Єпископ Єж наголосив, що ситуація, пов’язана з пандемією, викликає багато побоювань і закликав спробувати використати цю ситуацію позитивно, також для видобутку родовищ добра в шлюбних та сімейних стосунках. «Річ у тім, що багатьом батькам зараз стало дуже складно узгодити роботу та взяти на себе повну відповідальність за різні рівні функціонування своїх дітей, серед яких і багато шкільних завдань. Втома і стрес з'явилися в цій ситуації.

Однак, дивлячись на це з позитивної сторони, є також можливість побудувати ще міцніші зв’язки між батьками та дітьми, можливість довшої розмови. Така ж можливість з'являється в перспективі зміцнення стосунків і любові між подружжям, – додав єрарх.

Єпископ закликав черпати силу з віри. «Святий Павло каже: Усе можу в Тому, Хто укріплює мене. Ця впевненість стосується сімейного та подружнього життя», – наголосив він.

Під час Літургії було відновлено шлюбні обітниці.

«Це, перш за все, вірність обітниці шлюбу допомагає в тому, що подружжя може не лише чинити опір різним негараздам ​​у житті, але й ще більше зміцнювати взаємну любов», – сказав єпископ Анджей Єж.