Про вакцини проти COVID-19 або добре, або нічого. YouTube масово блокує і видаляє матеріали
  • Втр, 05/10/2021 - 21:06

Від попередження до негайних дій – таким чином можна підсумувати нову політику інтернет-гіганта YouTube у справі публікації матеріалів про вакцину проти COVID-19, в яких ставиться під сумнів їхня ефективність. Платформа вирішила, що буде блокувати і видаляти усі записи такого типу, і навіть видаляти канали, які розміщатимуть такі матеріали.

«Ми будемо видаляти матеріали, що міститимуть неправдиві твердження про те, що схвалені вакцини є небезпечними і провокують хронічні захворювання, що вакцини не виключають перенесення хвороби чи можливість зараження нею, а також неправдиву інформацію про речовини, що містяться у вакцинах», - йдеться у заяві на блозі YouTube.

«Це також стосується матеріалів, які хибно стверджуватимуть, що схвалені вакцини викликають аутизм, рак чи безпліддя, а також те, що речовини, які містяться у вакцинах, створюють можливість відстежувати вакцинованих осіб. Наші принципи стосуються не лише конкретних планових щеплень, як до прикладу проти кору чи гепатиту В, але і загальних тверджень про вакцини», - наголошується у заяві.

Зміни принципів вступають в дію від сьогодні. «Як і у випадку кожної важливої зміни, її повне втілення займе нашим системам трохи часу», - пояснюють на платформі.

До вказаної заборони передбачено винятки. «Враховуючи значенні публічної дискусії і дебатів для наукового процесу, ми будемо надалі дозволяти публікувати в YouTube матеріали, що стосуються політики вакцинування, нових досліджень над вакцинами та історичних успіхів чи поразок у сфері щеплень. Також можна буде публікувати особистий досвід з вакцинами за умови, що такі відео не порушуватимуть інших вказівок для суспільства, а канал раніше не займався поширенням сумнівів щодо вакцин», - інформують вони.

YouTube також повідомив, що впродовж року видалив понад 130 тисяч матеріалів, що порушили принципи щодо вакцин проти COVID-19, інформує pch24.pl.

Варто додати, що принцип недопущення в мережу матеріалів, які ставлять під сумнів ефективність вакцин проти COVID-19, вже діє в соцмережі Facebook.