Про виклики «цивілізації смерті» говорили представники монаших спільнот на зустрічі в Яремче
  • Птн, 04/05/2018 - 11:39

26-28 квітня 2018 року з ініціативи Асоціації богопосвяченого життя УГКЦ і РКЦ в Україні у реколекційному домі оо. Редемптористів ім. митр. Андрея Шептицького у м. Яремче відбулася формаційна зустріч представників монаших спільнот.

Зустріч провів о. Орест Демко, віце-ректор Єпархіального інституту душпастирства подружжя і сім’ї свв. Йоакима і Анни Стрийської єпархії.

Тематика вишколу стосувалася сучасних викликів «цивілізації смерті», перед якими сьогодні опинилися священики, головно у ділянці душпастирювання сімей. Зокрема мова ішла про моральну оцінку вживання контрацепції і застосування різних технік штучного запліднення. Впродовж зустрічі ієромонахи окреслили небезпеку, на яку наражають сімейне життя подруги, що застосовують контрацептивно-абортивні засоби або вдаються до різних технік штучного запліднення. Учасники зустрічі проаналізували духовне зло таких засобів і технік, зазначивши, що вони деформують ідентичність подружжя й сім’ї, перетворюючи їх із колиски життя і любові у середовище егоїзму та ворожості до дару життя.

У підсумку представлений науковий матеріал та відкрите спілкування дали учасникам зустрічі можливість відновити та систематизувати набуті знання під час навчання у семінарії, а також ознайомитися із новітніми дослідженнями в ділянці біоетики та морального богослов’я.

У зустрічі взяли участь ієромонахи, які здійснюють своє священиче служіння не більше як 5 років. Організатори заходу зібрали молодих священиків з  метою збагачення їхнього інтелектуального рівня та ознайомлення між собою для ефективнішого голошення Божого Євангелія.

 Джерело: Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua