Проабортивний сенатор в США поскаржився єзуїтському журналу, що його не допускають до Причастя
  • Втр, 16/11/2021 - 12:24

На шпальтах видання американських єзуїтів «America» опинилось інтерв’ю сенатора з Іллінойсу Діка Дурбіна, котрий висловив свій подив тим, що вже кілька років не може приймати Св. Причастя на території своєї єпархії. Конгресмен послідовно у всіх голосуваннях підтримує свободу вбивати ненароджених дітей.

Йдеться про єпархію Спрінгфілда, пастирем якої є єпископ Томас Дж. Папроцкі. Він оголосив, що проабортивний політик не може там приймати Тіло Христа. Заборона діє від 2004 року. Очевидно, що дана стаття впливового журналу має на мені змінити рішення або… ординарія.

Єзуїтський журнал «America» відомий тим, що підтримує ідеологію ЛГБТ і практику приймання св. Причастя чинними прихильниками вбивства ненароджених.

Сенатор вважає заборону для нього приймати св. Причастя «фундаментально несправедливою».

«Це не радісний досвід. Я знайшов інше католицьке місце, в архиєпархії Чикаго, і храм, в якому були готові впустити мене і дозволити моїй дружині приєднатись до мене. Це місце стало для мене новим домом віри», - розповів сенатор, зізнаючись таким чином у вчиненому горезвісному святотатстві.

Організація «National Right to Life» вирахувала, що Дурбін голосував за законну можливість проведення абортів кожного разу, як тільки мав таку можливість. З його інтерв’ю випливає, що він має проблеми із розумінням істоти публічного гріха, якого допускається загальновідома особа.

«Інші католики можуть розділяти мою точку зору – статистика показує, що так і є – але вони приходять до Причастя щотижня без задавання жодних питань», - поскаржився сенатор. Він мав на увазі також і інших політиків, що лише підтверджує наскільки американські єрархи, серед яких винятками є єпископ Папроцкі та кардинал Берк, назагал забувають про довірену їм місію.

«За небагатьох винятків, Причастя пропонується кожному, хто вірить, що є його достойний», - вважає Дурбін, а його єретичну думку квапливо повторює журнал «America».