Професійна проща медичних працівників до Марійського Духовного Центру с. Зарваниця
  • Срд, 17/09/2014 - 19:31

13 вересня 2014 р.Б. з ініціативи управління Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ, за сприяння департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації, відбулась професійна проща медичних працівників до Марійського Духовного Центру с. Зарваниця. Колективи медичних працівників усіх районних лікарень приїхали на прощу із священнослужителями-капеланами. Від Чортківської ЦКРЛ було 45 медиків з отцем-капеланом Павлом Вандяком. 

Щирий спів отців-капеланів співзвучно з серцями прочан линув до небес на Божественній Літургії за мир і спокій в Україні. Були присутні: новообраний голова департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Курило В.М., його заступники Чайківська Л.З., Овчарук В.В, головні лікарі лікувальних закладів районів, лікарі, сестри медичні, молодший медперсонал. Настоятель собору Зарваницької Божої Матері привітав Курила В.М. з призначенням і подарував ікону Богородиці, щоб вона опікувалась ним та усіма медиками, і допомагала в керівництві такою важливою галуззю, де лікують тіла, але й потребують лікування душі у цей непростий час.

Акцентувалась увага на необхідності жертвенного служіння кожного на своєму робочому місці, на потребі людського добра і теплоти, щоб перемагати ту несправедливість, яка намагається панувати зараз. Адже зло зупинити легко, - достатньо просто не бути його причиною.

Після Літургії відбулося освячення води та церковної атрибутики. На спільній молитві Хресної Дороги отці-капелани разом із прочани мали змогу співпереживати останні хвилини земного життя і страстей Господа нашого Ісуса Христа і задуматись над своїм життям. Опісля, бажаючі з вірою і молитвою могли зануритись в купіль святої Анни.

Світлим завершенням прощі стала спільна молитва на оздоровлення в храмі Благовіщення з благословенням і прикладанням святих мироточивих мощей і миропомазанням. Потім прочани мали змогу приклонитися з молитвами та просьбами до Чудотворного образу Зарваницької Матері Божої. Настоятель храму запропонував допомогу священиків у лікуванні психологічних травм у пацієнтів, а також поблагословив усіх прочан на щасливу дорогу додому і успішне служіння кожного на своєму місці.

Хочемо висловити слова подяки управлінню Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ та департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації за організацію професійної прощі і сподіваємось, що такі прощі стануть частими, адже якщо ми прагнемо відбудувати вільну і щасливу Україну, то фундамент потрібно закладати опираючись на людяність і високу духовність. Бо, як сказано в Псалмі 126:1: «Даремно трудяться будівничі, якщо Господь дому не будує і даремно стереже сторож дім, якщо Господь не пильнує його».

 

Медичні працівники Чортківської ЦКРЛ - учасники прощі