Професійний футболіст, що став священником, зустрівся з шанувальниками у Чилі
  • Срд, 18/05/2016 - 22:58

Відправою Месси в каплиці, де він мав звичку молитися, колишня зірка футболу Чейз Хілгенбрінг недавно зустрівся знову з вірними, друзями і шанувальниками - але не як зірка футболу, а як священник.

Американець Чейз Хілгенбрінг був успішним професійним футболістом, який провів чотири сезони в Чилі перед поверненням в США. Він грав за Нову Англійську Революцію перед тим, ніж відчув покликання до священства, залишив футбольну кар'єру і вступив до семінарії.

У 2014 році його було висвячено на священника в єпархії Пеорія, штату Іллінойс, де він  служить в даний час.

Перебуваючи закордоном протягом дев'яти років, о.Чейз повернувся в місто Чіллан в південній частині країни, де він грав у команді протягом трьох років.

Він подякував більш ніж 600 віруючим, які взяли участь в Євхаристії 7 травня в каплиці Св.Анни, "особливо громаді, яка підтримувала мене раніше і відчуває себе частиною мого футбольного досвіду, як також і тепер, коли я є священником."

"Все, чого я навчився в спорті - будні важкого тренування, солідарності, праці в команді - це речі, які я також маю робити в християнському житті. Те, чого я досвідчив в футболі, допомогло мені розвинути необхідні  чесноти для перебування у доброму християнському житті, "сказав газеті Crónica Chillán о.Чейз після закінчення Меси.

"Коли ми зобов"язуємось до чогось важливого в житті  - все змінюється. Коли ви одружуєтесь, життя змінюється. Зміна не є поганою, це щось природне; якщо ми не беремо на себе зобов'язань, життя не має ніякої радості", сказав він.

У відповідь на ажіотаж ЗМІ, викликаний своїм візитом в Чилі, священник дав зрозуміти, що "не прийшов, щоб зробити новини, але дякую журналістам, яких цікавить історія про те, що створив Бог в моєму житті."

"Хотілося б сподіватися, що на національному рівні це буде прекрасне свідчення заради Церкви і Бога," додав він.

О.Луїс Роча, настоятель парафії Сан-Хуан-де-Діос, де розташована каплиця Св.Анни, сказав CNA, що "хоча багато років минуло, та люди досі з любов'ю пам'ятають Чейза."

"Громада вітала його з великою кількістю радості і подяки, тому що вони вже знали його як мирянина, який брав активну участь в Літургії Слова в недільних Месах," сказав він.

Під час свого короткого візиту до Чилі, який Чейз назвав "туром вдячності", його супроводжували батьки Майк і Кім, які навчали його католицької віри з самого дитинства. Священник сказав, що він сподівається повернутися в Чилі до 100-річчя команди Ñublense в серпні цього року.