Програма Апостольської подорожі Папи Франциска до Албанії
  • Чтв, 31/07/2014 - 15:27

У четвер, 31 липня 2014 р., у Ватикані оприлюднили програму одноденного Апостольського візиту Святішого Отця Франциска до столиці Албанії міста Тірани, який відбудеться у неділю, 21 вересня 2014 року. Про намір здійснити цю подорож Папа особисто оголосив під час недільної зустрічі з вірними 15 червня, пояснюючи: «Цією короткою подорожжю наміряюся утверджувати у вірі Церкву в Албанії й висловити свою підтримку й любов країні, яка багато вистраждала внаслідок ідеологій минулого». Зазначимо, що Албанія – це перша європейська країна, яку Папа Берґольйо відвідає після свого обрання.

Як звичайно, подорож розпочнеться з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, звідки літак зі Святішим Отцем вилетить о 7:30 ранку, щоб через півтори години приземлитися в тіранському міжнародному аеропорту ім. Матері Терези, де гостя зустріне Прем’єр-міністр. Офіційна церемонія привітання відбудеться у президентському палаці та буде поєднана з візитом ввічливості до Глави Держави та зустріччю із представниками влади.

Об 11-й годині на площі Матері Терези Папа очолить Святу Месу, яка завершиться проказуванням молитви «Ангел Господній». Після Євхаристійного богослуження він від’їде до Апостольської Нунціатури в Тірані, де пообідає разом з албанськими єпископами та супроводом.

Пополудні, в католицькому університеті «Пресвятої Богородиці Доброї Порадниці» Глава Католицької Церкви зустрінеться з провідниками інших віровизнань та християнських конфесій Албанії. Звідти він від’їде до катедрального собору, де помолиться вечірню разом з духовенством, чернецтвом, семінаристами та представниками мирянських рухів. Останньою подією буде зустріч з дітьми в харитативному центрі «Витанія», звідки Святіший Отець від’їде до аеропорту, де відбудеться церемонія прощання. Згідно з прийнятим звичаєм, до Риму Папа повернеться через міжнародний аеропорт Чампіно.