Програма Апостольської подорожі Папи Франциска до Ірландії
  • Пон, 11/06/2018 - 17:58

У Ватикані оприлюднили програму Апостольської подорожі Папи Франциска до Ірландії, присвячену участі в ІХ Всесвітній зустрічі сімей, яка відбуватиметься в столиці цієї країни від 21 до 26 серпня 2018 року. Глава Католицької Церкви приєднається до її учасників у суботу, 25 серпня.

Перший день

Як і кожна міжнародна подорож Святішого Отця, вона розпочнеться вильотом з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно. До міжнародного аеропорту Дубліна він прибуде о 10:30 місцевого часу, де відбудеться офіційна зустріч.

З аеропорту Папа від’їде до резиденції Президента Ірландії, де відбудеться офіційна церемонія привітання, поєднана з візитом ввічливості до Глави Держави. Далі в Дублінському замку пройде зустріч з представниками влади, дипломатичного корпусу й громадянського суспільства, під час якої він виголосить свою першу промову.

Після обіду Святіший Отець відвідає прокатеральний собор Пресвятої Марії, здійснить приватний візит до осередку, що приймає бездомні сім’ї. Врешті, ввечері він приєднається до учасників зустрічі сімей, прибувши на «Свято Родин» на стадіоні «Croke Park», під час якого виголосить промову.

Програма на неділю

В неділю, 26 серпня, вранці, Папа здійснить прощу до Марійського санктуарію в Нок, де проведе проказування молитви «Ангел Господній». Повернувшись до Дубліна, він очолить заключну Святу Месу ІХ Всесвітньої зустрічі сімей, після якої також матиме зустріч з єпископатом Ірландії. Далі – церемонія прощання, відліт та повернення до Риму через аеропорт Чіампіно.