Програма Апостольскої подорожі Папи Франциска до Кореї
  • Чтв, 19/06/2014 - 19:25

У Ватикані оприлюднено програму Апостольської подорожі Папи Франциска до Корейської Республіки, яка відбуватиметься від 13 до 18 серпня 2014 р. й буде приурочена 6-му Дню Азійської Молоді

Єпископ Риму відлетить в напрямку Кореї у середу, 13 серпня, о 16-й годині римського часу, і після понад 11-ти годин перельоту, у четвер, 14 серпня, приблизно о 10:30 сеульського часу, приземлиться в аеропорту південнокорейської столиці. (Зазначимо, що між Римом та Сеулом – 7 годин різниці). Папа відразу від’їде до Апостольської Нунціатури, де приватно відслужить Святу Месу, а о 15:45 в президентському палаці відбудеться офіційна церемонія привітання, візит ввічливості до Глави Держави та зустріч з представниками влади. Звідти Святіший Отець від’їде до осідку Єпископської Конференції Кореї, де зустрінеться з єпископатом.

П’ятниця, 15 серпня, буде присвячена молоді. Вранці Папа відлетить до Теджону, місця проведення 6-го Дня Азійської Молоді, де на місцевому стадіоні очолить Святу Месу з нагоди урочистості Внебовзяття Пречистої Діви Марії, яка завершиться проказуванням молитви «Ангел Господній». В приміщенні місцевої семінарії Святіший Отець споживе обід з представниками молоді. Звідти він відлетить до санктуарію Солмое, спорудженого на місці народження першого корейського священика, де відбудеться зустріч з молоддю Азії.

У суботу, 16 серпня, вранці Папа відвідає Сеосомунський санктуарій корейських мучеників та на площі при Кванхвамунських воротах відслужить Святу Месу, під час якої проголосить блаженними ще 124 мучеників. Пополудні Святіший Отець відвідає структури харитативної спільноти Коттоне: в реабілітаційному центрі «Дім надії» зустрінеться з людьми з особливими потребами, в «Школі любові» – з представниками чернецтва Південної Кореї, а у Центрі духовності Коттоне – з провідниками мирянського апостоляту.

У неділю, 17 серпня, в санктуарії Хемі Наступник святого Петра матиме зустріч з католицькими єпископами Азії, а ввечері очолить заключну Святу Месу шостого Дня азійської молоді.

У понеділок, 18 серпня, в старому архиєпископському палаці Сеулу Папа зустрінеться з представниками корейських віровизнань, а в катедральному соборі Непорочного Зачаття очолить Святу Месу за мир. З катедрального собору Святіший Отець від’їде до аеропорту, де відбудеться церемонія прощання.