Програма Апостольської подорожі Папи Франциска до Таїланду та Японії
  • Срд, 02/10/2019 - 17:22

Від 19 до 26 листопада 2019 р. Папа Франциск здійснить 33-тю Апостольську подорож до Таїланду та Японії. Ватиканський прес-центр оприлюднив детальну програму подорожі.

Перші дні в столиці Таїланду

Ввечері у вівторок, 19 листопада, Святіший Отець вирушить до Бангкоку, столиці Таїланду, куди прибуде в середу, 20 листопада, о 12:30 місцевого часу. У військовому аеропорту столиці відбудеться офіційна зустріч. Наступний день розпочнеться церемонією привітання в урядовому палаці, де Папа Франциск зустрінеться з прем’єр-міністром країни, з представниками влади, дипломатичного корпусу та громадянського суспільства. Опісля він здійснить візит до Верховного патріарха буддистів Таїланду в храмі Ват Ратчабофіт. Далі Вселенський Архиєрей зустрінеться з медичним персоналом лікарні Сан-Луїс, де відвідає хворих та осіб з інвалідністю. Після обіду в королівському палаці відбудеться приватна зустріч Папи з королем Таїланду Маха Вачхіралонгконом. Перший день до Таїланду завершиться Святою Месою на столичному стадіоні.

Зустрічі з католицькою громадою

У п’ятницю, 22 листопада, Святіший Отець матиме різні зустрічі. Спочатку зустрінеться зі священиками, богопосвяченими особами, семінаристами й катехитами, потім – з католицькими єпископами Таїланду та членами Федерації Єпископських Конференцій Азії, а після цього – із своїми співбратами-єзуїтами. Після обіду відбудеться зустріч з лідерами християнських конфесій та інших релігій, а на завершення – Свята Меса з молоддю в місцевому катедральному соборі Успіння Пречистої Діви Марії.

Наступний етап подорожі – Японія

У суботу вранці Наступник святого Петра вирушить з Бангкоку до столиці Японії Токіо, куди прибуде о 17:40. Після церемонії привітання в аеропорту, він зустрінеться з місцевими католицькими єпископами в Апостольській Нунціатурі.

В неділю вранці, 24 листопада, Папа Франциск вирушить літаком до Нагасакі, де виступить з промовою проти атомної зброї, відвідає пам’ятник і музей 26 мучеників, і очолить Святу Месу на місцевому стадіоні. Пополудні він відбуде літаком до Хіросіми, де візьме участь у зустрічі задля миру в Меморіальному палаці. Того ж дня Святіший Отець відлетить до Токіо.

Зустрічі й богослуження в Токіо

Понеділок розпочнеться зустріччю Святішого Отця з постраждалими внаслідок радіаційної аварії на АЕС у Фукусімі. Опісля Папа здійснить приватний візит до імператора країни Нарухіто. Зустріч з молоддю відбудеться в катедральному соборі Пречистої Діви Марії. Після обіду в Апостольській Нунціатурі, Наступник святого Петра очолить Святу Месу на столичному стадіоні «Tokyo Dome». Потім він матиме зустріч з прем’єр міністром Японії, представниками влади та дипломатичного корпусу.

Останній день візиту до Японії

У вівторок вранці, 26 листопада, Папа Франциск очолить Святу Месу з членами Товариства Ісусового в каплиці Софійського Університету, заснованого отцями-єзуїтами. Під час сніданку він матиме приватну зустріч з керівництвом університету, а опісля відвідає похилих віком і хворих священиків, що трудилися в цьому університеті.

Того ж дня Святіший Отець вирушить до Риму о 11:35, куди прибуде о 17:15 за місцевим часом.