Програма богослужень Папи Франциска на найближчий період
  • Чтв, 12/09/2013 - 13:54

У Ватикані оприлюднено програму богослужень Святішого Отця на період від кінця вересня до кінця листопада 2013 року.

У неділю, 22 вересня, Папа Франциск здійснить прощу до санктуарію Пресвятої Богородиці «ді Бонарія» в місті Кальярі на італійському острові Сардинії. А через тиждень, 29 вересня, на площі Святого Петра у Ватикані, Вселенський Архиєрей очолить Святу Месу з нагоди Дня Катехита, приуроченого Рокові віри. В останній день місяця, 30 вересня, Єпископ Риму проведе консисторію кардиналів для затвердження деяких канонізаційних процесів.

Жовтень розпочнеться з прощі до покровителя понтифікату святого Франциска. У день літургійного спомину цього святого, тобто, у п’ятницю, 4 жовтня, Папа відвідає місто Ассізі. 12-13 жовтня у Ватикані триватимуть так звані Марійські дні під покровительством Фатімської Богородиці. З цієї нагоди, в суботу ввечері Святіший Отець очолить Марійську молитву на площі Святого Петра, а наступного дня – Євхаристійне богослуження. Через два тижні, 27 жовтня, на тому самому місці Папа очолить Святу Месу з нагоди Прощі сімей, приуроченої Рокові віри.

У п’ятницю, 1 листопада, в день Урочистості Всіх Святих, Єпископ Риму відслужить Святу Месу на римському кладовищі Верано. Наступного дня, коли в Церкві латиського обряду поминають всіх померлих, Папа Франциск зійде до крипти під Ватиканською базилікою, щоб помолитися за упокій своїх попередників. У понеділок, 4 листопада, Вселенський Архиєрей очолить у Ватиканській базиліці Святу Месу за кардиналів та єпископів, що відійшли по вічну нагороду протягом останнього року. У неділю, 24 листопада, в урочистість Христа Царя, на площі Святого Петра відбудеться Євхаристійне богослуження з нагоди завершення Року віри.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va