Програма богослужінь Папи Франциска на березень та квітень 2017
  • Суб, 04/03/2017 - 08:07

У Ватикані оприлюднено програму папських богослужінь на найближчий період. Від 5 до 10 березня в реколекційному осередку в Аріччі поблизу Риму відбуватимуться духовні вправи Святішого Отця та Римської Курії, після яких він здійснить два пастирські візити в Італії, а потім очолить богослуження Пасхального Тридення та Великодня.

У п’ятницю, 17 березня, Святіший Отець очолить покаянне богослуження у базиліці Святого Петра у Ватикані, що розпочнеться о 17-ій годині.

У суботу 25 березня, у празник Благовіщення Пречистої Діви Марії, Папа здійснить пастирський візит до Мілану.

Неділя 2-го квітня призначена на пастирські відвідини Карпі.

У Пальмову (Квітну) Неділю, 9 квітня, розпочнуться богослуження Страсного Тижня. Того дня  о 10-ій годині ранку Його Святість поблагословить пальмові галузки, очолить процесійну ходу та Євхаристійне богослуження на площі Святого Петра у Ватикані.

У Великий Четвер, 13 квітня, о 9:30 ранку в базиліці Святого Петра Єпископ Риму очолить Святу Месу з посвяченням мира, а про місце проведення Святої Меси «на Господній Вечері», яку Папа Франциск звершує серед соціально вразливих категорій суспільства, буде повідомлено пізніше.

У Велику П’ятницю, 14 квітня, о 17-ій годині в базиліці Святого Петра відбудеться богослуження Страстей Господніх, а о 21:15 розпочнеться Хресна Дорога в римському Колізеї.

Пасхальне чування у базиліці Святого Петра у Ватикані розпочнеться у суботу, 15 квітня, о 20:30 місцевого часу.

16 квітня, у празник Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, на площі Святого Петра у Ватикані о 10-ій годині Святіший Отець відслужить великодню Святу Месу, після завершення якої опівдні звернеться з посланням «Urbi et Orbi» з лоджії базиліки.