Програма Х Апостольської подорожі Папи Франциска
  • Нед, 16/08/2015 - 12:49

Через 5 тижнів, у суботу, 19 вересня 2015 р., розпочнеться 10 Апостольська подорож Папи Франциска, головною спонукою якої є участь у VIII Всесвітній зустрічі сімей, яка наприкінці вересня відбуватиметься у місті Філадельфії в США. А на шляху до цієї країни, відповідаючи на запрошення місцевої влади та ієрархії, він відвідає Кубу. Символічним у поєднанні цих країн в одну Апостольську подорож є те, що саме Святий Престол відіграв важливу роль у відновленні дипломатичних стосунків між ними.

Як усі міжнародні подорожі Святішого Отця, також і ця розпочнеться з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, звідки літак з Папою на борту 19 вересня, о 10:15 місцевого часу, вилетить в напрямку Гавани, столиці Куби, а завершиться у понеділок, 28 вересня, в римському міжнародному аеропорту Чампіно.

Після 12-годинного перельоту, о 16:00 місцевого (23:00 київського) часу, Глава Католицької Церкви приземлиться у міжнародному аеропорту Гавани, де відбудеться церемонія привітання.

Неділя, 20 вересня, розпочнеться Святою Месою на площі Революції в Гавані, наприкінці якої Папа очолить проказування молитви «Ангел Господній». Ввечері Глава Католицької Церкви здійснить візит ввічливості до Президента Державної Ради і Ради Міністрів, помолиться вечірню з духовенством, чернецтвом і семінаристами в катедральному соборі Гавани і зустрінеться з молоддю в центрі імені о. Фелікса Варели.

У понеділок, 21 вересня, вранці, Святіший Отець здійснить відвідини дієцезії Ольґін, де відслужить Святу Месу та здійснить обряд благословення міста з розташованої на північ від нього гори Хрестів. З Ольґіну Єпископ Риму відлетить до Сантьяґо-де-Куба, де в місцевій семінарії зустрінеться з кубинським єпископатом, а завершиться день молитвою до Богородиці Милосердя в місцевому санктуарії.

До базиліки Пресвятої Богородиці Милосердя дель-Кобре Святіший Отець повернеться у вівторок, 22 вересня, вранці, очоливши там Євхаристійне богослуження, а останньою подією на Кубі буде зустріч з родинами у катедральному соборі Сантьяґо, після якої Папа відлетить до столиці США Вашингтону, де відбудеться офіційна зустріч.

Середа, 23 вересня, розпочнеться церемонією привітання, яка відбудеться на подвір’ї Білого Дому, після чого Глава Католицької Церкви здійснить візит ввічливості до Президента США. Далі у катеральному соборі відбудеться зустріч з єпископатом, а завершиться день Святою Месою з обрядом канонізації святого Хуніперо Серри в санктуарію Непорочного Зачаття у Вашингтоні.

У четвер, 24 вересня, Святіший Отець виступить у Конгресі США, після чого зустрінеться із безпритульними на парафії святого Патрика. Далі у програмі передбачено короткий відпочинок та переліт до Нью-Йорку, де у місцевому катедральному соборі Папа очолить вечірню, на яку збереться духовенство та чернецтво.

Наступний день, 25 вересня, розпочнеться із відвідин осідку ООН, після яких відбудеться міжрелігійна зустріч у меморіалі на місці хмарочосів, зруйнованих терактами 11 вересня 2001 року. Після обіду Святіший Отець відвідає католицьку школу «Богородиці Цариці Ангелів», де зустрінеться з дітьми й родинами мігрантів, а завершальною подією стане Свята Меса на арені спорткомплексу «Медісон-сквер-ґарден».

У суботу, 26 вересня, Наступник святого Петра приєднається до учасників Всесвітньої зустрічі сімей у Філадельфії. Прилетівши вранці до цього міста, він відслужить Євхаристійне богослуження в місцеві катедрі. Після обіду Папа зустрінеться з іспаномовною громадою та мігрантами, а ввечері візьме участь у Святі сімей та молитовному чуванні на Бенджамін Франклін Авеню.

Вранці, 27 вересня, Святіший Отець матиме зустріч з єпископами, які беруть участь у Всесвітній зустрічі сімей, відвідає в’язницю, а о 16:00 місцевого часу очолить заключну Святу Месу зустрічі родин. Останньою подією буде зустріч з організаторами, волонтерами і доброчинцями, яка відбудеться на території аеропорту, після чого Папа відлетить до Риму.

Повідомляє сайт Радіо Ватикану