Програма Папських богослужень на найближчий період
  • Птн, 17/05/2013 - 11:26

У п’ятницю, 17 травня 2013 р., у Ватикані оприлюднено програму богослужень, які Папа Франциск очолить наприкінці травня та протягом червня і липня.

 

У четвер, 23 травня, у Ватиканській базиліці відбудеться урочисте визнання віри спільно з італійським єпископатом. В урочистість Пресвятої Тройці, 26 травня, Єпископ Риму відвідає римську парафію святих Єлизавети та Захарії, де відслужить Святу Месу. У четвер, 30 травня, за новим стилем відзначатиметься Урочистість Найсвятіших Тіла і Крові Христових. Згідно зі звичаєм, того дня Папа Франциск очолить Євхаристійне богослуження на площі перед Папською базилікою святого Івана на Латерані, після завершення якої відбудеться процесійний похід до Папської базиліки Santa Maria Maggiore та благословення Найсвятішими Тайнами.

 

У неділю, 2 червня, Святіший Отець очолить Євхаристійну адорацію в базиліці Святого Петра, яка розпочнеться о 18-й годині місцевого часу і яка на годину об’єднає в молитві та адорації весь світ, одночасно відбуваючись в катедральних соборах та парафіях кожної дієцезії світу. У неділю, 16 червня, на площі Святого Петра Папа очолить Святу Месу з нагоди Дня “Evangelium Vitæ” (Євангелія життя), приуроченого захистові людського життя. У суботу 29 червня, за новим стилем відзначатиметься урочистість святих апостолів Петра і Павла. Того дня Вселенський Архиєрей очолить Євхаристійне богослуження у Ватиканській базиліці, під час якого накладе паллії митрополитам, призначеним протягом року, що минув.

 

У неділю,7 липня, в базиліці Святого Петра Папа очолить Святу Месу для семінаристів, та новиків і новичок, приготовляються до богопосвяченого життя. А від 22 до 29 липня триватиме його перша Апостольська подорож до Бразилії з нагоди 28-го Всесвітнього Дня Молоді.

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va