Програма папських богослужень на найближчий період
  • Суб, 28/01/2017 - 10:58

Свята Меса з богопосвяченими особами та обряди з нагоди початку Великого Посту – лише ці два прилюдні богослуження передбачені в програмі Папи Франциска на найближчий період. Про це йдеться в повідомленні Бюро Папських літургійних відправ.

У четвер, 2 лютого, Святіший Отець відслужить Святу Месу в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди Стрітення Господнього та ХХІ Всесвітнього дня богопосвяченого життя, на яку зберуться члени інститутів богопосвяченого життя і товариств апостольського життя.

А у Попільну Середу, 1 березня, Папа сам завітає до давніх римських монаших спільнот. Згідно з усталеним звичаєм, Святіший Отець очолить покаянну процесію від храму святого Ансельма при венедиктинському монастирі на Авентинському пагорбі Риму, до базиліки святої Сабіни при домініканському монастирі, де відслужить Святу Месу з обрядом накладення попелу.

У повідомленні, поширеному Головним Церемоніймейстером Папських богослужінь, також зазначається, що від 5 до 10 березня у реколекційному осередку в Аріччі поблизу Риму, відбуватимуть духовні вправи Святішого Отця та Римської Курії.