Програма подорожі Папи до Мозамбіку, Мадагаскару та Маврикію
  • Срд, 03/07/2019 - 10:16

У Ватикані оприлюднили офіційну програму запланованого на вересень візиту Святішого Отця до країн південно-східної Африки.

Після відвідин кілька місяців тому Марокко, в 2017 році – Єгипту, та 2015 року – Кенії, Уганди та ЦАР, у вересні цього року Папа Франциск знову повертається до Африки, де відвідуватиме Мозамбік, Мадагаскар та Маврикій як паломник миру, надії та примирення. Ватиканський прес-центр поширив програму цієї подорожі, що зосередиться на трьох столицях цих держав, які тридцять років тому відвідував святий Іван Павло ІІ.

Республіка Мозамбік

Вранці у середу, 4 вересня, Святіший Отець вирушить до Мапуто, столиці Мозамбіку, куди прибуде після понад десятигодинного перельоту. В міжнародному аеропорту відбудеться церемонія привітання. Наступний день розпочнеться візитом ввічливості до Глави Держави та зустріччю з представниками влади, дипломатичного корпусу та громадянського суспільства, де Папа виголосить першу промову. Далі – міжрелігійна зустріч з молоддю, а після обіду – зустріч у катедральному соборі з єпископами, духовенством, чернецтвом, семінаристами й катехитами. В п’ятницю, 6 вересня, Глава Католицької Церкви відвідає лікарню на периферії Мапуто Зімпето, де на місцевому стадіоні відслужить Святу Месу та від’їде до аеропорту.

Республіка Мадагаскар

Попрощавшись з Мозамбіком, Папа відлетить до столиці Мадагаскару Антананаріву. В аеропорту відбудеться церемонія прощання. Другий день перебування на Мадагаскарі розпочнеться з візиту ввічливості до Президента та зустріччю з представниками влади, громадянського суспільства й дипломатами, після якої Святіший Отець прибуде до монастиря сестер кармеліток, з якими помолиться літургію годин. Пообідавши в Апостольській нунціатурі, Глава Католицької Церкви відвідає катедральний собор, де зустрінеться з єпископатом, далі, помолившись біля мощей блаженної Вікторії Разоаманаріво, візьме участь в чуванні молоді.

Неділя, 8 вересня, розпочнеться Святою Месою. Після обіду Святіший Отець відвідає соціальний осередок «Містечко дружби Акамазоа», помолиться за робітників на будівельному майданчику периферійного кварталу Магатцана та зустрінеться з чернецтвом і духовенством у колегії Святого Михаїла.

Республіка Маврикій

У понеділок, 9 вересня, Папа здійснить одноденний візит до столиці Маврикію Порт-Луї, куди прибуде після двогодинного перельоту. Після церемонії привітання в аеропорту, він відслужить Святу Месу біля статуї Пресвятої Марії, Цариці Миру. Пообідавши в резиденції місцевого єпископа, Глава Католицької Церкви відвідає санктуарій блаженного Жака-Дезіре Лаваль та здійснить візит ввічливості до Глави Держави. В президентському палаці також відбудеться зустріч з прем’єр-міністром, опісля – з представниками влади, дипломатичного корпусу та громадянського суспільства, по завершенні якої Папа від’їде до аеропорту, звідки повернеться до Антананаріву. Попрощавшись наступного дня вранці з Мадагаскаром, він відлетить до Риму.