Програма візиту Папи Франциска до Ґенуї
  • Нед, 19/02/2017 - 14:34

«Нехай же відвідини Папи зможуть утвердити нас у вірі та в місіонерському запалі», – написав кардинал Анджело Баньяско, Архиєпископ Ґенуї, в супровідному посланні з нагоди оприлюднення програми візиту Папи Франциска до цього північноіталійського міста, що відбудеться 27 травня 2017 року.

Відразу після прибуття Глава Католицької Церкви матиме зустріч з представниками світу праці, що відбудеться на території металургійного комплексу корпорації «Ilva». Далі в катедральному соборі відбудеться зустріч з єпископатом та чернецтвом регіону, а в санктуарії Пресвятої Богородиці делла-Ґвардія на околиці міста – зустріч з молоддю. Там же Папа пообідає разом з бідними, біженцями, безхатченками та в’язнями. Після короткого відпочинку Святіший Отець відвідає педіатричну лікарню, а тоді на території виставкового центру «Fiera del Mare» очолить Святу Месу.

«Протягом наступних місяців ми посилимо молитву за те, щоб повернення до Ґенуї Наступника святого Петра, після двох візитів святого Івана Павла ІІ в 1985 і 1990 роках та Венедикта XVI в 2008, залишило глибокий знак у серці ґенуезьців», – пише кардинал Баньяско, підкреслюючи: «Ми готуємося приймати Папу Франциска з трепетом та надією. Нехай же ці події, що належать до історії міста та архидієцезії, стануть засівом плодів добра для всіх».