Програма візиту Папи в Ассізі
  • Чтв, 03/10/2013 - 12:53

4 жовтня 2013 року, Папа Франциск, який носить ім’я небесного покровителя Італії, здійснить паломництво на його батьківщину – до міста Ассізі, що в центрально-італійському регіоні Умбрії.

О 7-ій годині ранку Святіший Отець вирушить гелікоптером до Ассізі, 131 кілометр повітряного шляху, куди прибуде приблизно через 45 хвилин. О 8-ій годині в храмі церковного реабілітаційного центру «Інститут Серафіко», Папа зустрінеться з молодими неповносправними та важкохворим з усієї Італії, якими опікується згаданий центр.

Потім Святіший Отець відвідає храм святого Дам’яна, місце навернення св. Франциска, де він почув голос Розп'ятого Христа. Після молитви у храмі, в архиєпископському палаці Святіший Отець зустрінеться з убогими, якими опікується добродійна організація «Карітас».

Потім, відвідавши храм Санта-Марія-Мадджоре, Папа буде молитись у крипті базиліки святого Франциска біля гробу свого святого покровителя, а об 11-ій годині на площі перед базилікою очолить Святу Месу.

Святіший Отець обідатиме в осередку «Карітасу», разом з бідними, які отримують там допомогу.

У другій половині дня Святіший Отець прибуде у скит «Еремо делле Карчері», де на молитві усамітнювався святий Франциск. Наступний етап – відвідини базиліки святого Руфіна і зустріч з духовенством, богопосвяченими особами та катехитами дієцезії Ассізі-Ночери Умбрійської-Ґвардо Тадіно.

Потім Папа вшанує мощі святої Клари Ассизької в однойменній базиліці, помолиться біля хреста святого Дам’яна та зустрінеться з клаузуровими (затворницькими) монахинями.

Увечері, у базиліці Святої Діви Марії Ангельської, після молитви в крихітній церковці "Порціункулі", серці францисканської духовності, відбудеться зустріч Папи із молоддю. На площі перед базилікою Святої Діви Марії Ангельської Святіший Отець відповість на запитання юнаків та дівчат.

На закінчення візиту до Ассізі Папа відвідає санктуарій монахів-францисканців у Рівоторто, убогого місця, яке Св. Франциск вибрав собі за притулок для себе і для своїх братів. Це місце також ще називають «колискою братів францисканців».

Повернення Папи Франциска до Ватикану передбачене приблизно на 20-ту годину римського часу.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va