«Прогрес вимагає змін», – Єпископ Йосиф Мілян
  • Втр, 15/01/2019 - 17:49

«Ми всі напередодні важливих подій та свят, а зокрема і на Різдво, чекаємо певних змін, чекаємо якогось чуда. Мабуть очікування цих змін ставить нас у позицію якоїсь особливої постави, яка кличе нас до процесу творення змін. Одна зміна у суспільстві ніколи не наступить коли людина сама не захоче змінюватися. Прагматично розуміємо, хто не здатен змінюватися – не здатен прогресувати. Адже прогрес вимагає змін», – про це 14 січня 2019 року говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської Архиєпархії під час торжественного празника у храмі Святого Василія Великого УГКЦ, що на Львівській площі у Києві.

Звертаючись до вірних Архиєрей зауважив, що людина часто є в очікуванні чуда. Особливо перед Різдвом таке чудо повинне обов’язково статись. Це має наступити через зміну у вифлеємському храмі людської душі, а початком цього чуда має бути смирення і покора: «Христос у всі віки й аж до кінця віку кликатиме у вир цієї покори й смирення», наголосив Владика.

Далі Єпископ  зазначив, що зміни в цьому світі починаються від конкретної людини: «Саме тому Господь прийшов спасти конкретну людину, конкретного мене і тебе. Того, хто знайшов час відірвати очі від землі та підніс їх до неба, побачив світло Вифлеємської зорі, став перед ясла і навчився цієї покори й смирення».

Прес-служба Київської Архиєпархії