Проєкт «Зіркова карета» Шпиталю Шептицького та співачка Аліна Паш здійснили мрію важкохворої дівчинки
  • Нед, 19/01/2020 - 16:13

Масштабний проєкт «Зіркова карета», що наприкінці минулого року започаткував Шпиталь імені Митрополита Шептицького, має на меті здійснювати мрії дітей, які перебувають на термінальній стадії життя або мають захворювання, яке тим чи іншим чином скорочує тривалість життя.

Неділя, 12 січня, стала особливою для тих, хто доклався до того, щоб такий проєкт був реалізований в Україні, а також для дванадцятирічної Анни Сапаєвої із Городка. Дівчинка, незважаючи на те, що невиліковне генетичне захворювання прикувало її до інвалідного візка, не перестає радіти життю і мріяти. Аня любить співати. Вперше брала участь у шкільному пісенному конкурсі, коли їй було сім років. Тривалий час займається вокалом, вчилася гри на фортепіано та, на жаль, через хворобу, мусила відмовитися від цього захоплення. Але не переставала мріяти про те, щоб записати пісню в професійній студії.

Здійснити мрію їй допомогли в проєкті «Зіркова карета» завдяки підтримці небайдужих людей, а також фіналістці шостого сезону вокального шоу «X-Фактор» відомій українській співачці Аліні Паш. До цієї благородної справи долучилася також Міжнародна музична агенція OLI Music Company, яка гостинно прийняла усіх, хто прийшов вболівати за Аню.

«Мені розповіли про цей проєкт знайомі. Він мене зацікавив. А коли ще побачила фото Ані, то зрозуміла, що ця дівчинка мені близька. Разом зі своїми друзями вирішила створити пісню спеціально для цієї мужньої дівчинки», – розповіла співачка Аліна Паш.

«Мені подобаються пісні Аліни: вони – унікальні. Ніхто таких не пише, як вона», ― поділилася емоціями Аня.

Координатор акції «Зіркова карета», керівник відділу розвитку Шпиталю Шептицького Христина Келеман зазначила, що за рік планують здійснити дев’яносто шість дитячих мрій. Як пояснювали організатори, проєкт «Зіркова карета» має випрацюваний алгоритм конкретних дій: психолог проговорює усі нюанси з родиною і дитиною, а також те місце, куди дитина хоче поїхати. Є в команді соціальний працівник і медики, які супроводжуватимуть дитину під час виконання бажання. Важливо й те, що проєкт не стосується лише певного регіону, а має всеукраїнський масштаб.

«Сьогоднішній захід – це фрагмент чогось великого, що можна назвати ланцюжком добра. Зрештою, він так і починався, коли небайдужі люди в Німеччині, Швейцарії збирали кошти для купівлі автомобіля швидкої допомоги, щоб ми могли перевозити дітей. Згодом з’явилися люди, готові розвивати цей проєкт. Я переконаний, що кожен, хто дізнається про «Зіркову карету» не зможе залишитися байдужим, – підкреслив директор благодійного фонду «Шпиталь Шептицького» отець-доктор Андрій Логін.