Прокляття матерів нічим не змиється, - архиєпископ УПЦ (МП) закликав Путіна зупинити кровопролиття
  • Суб, 09/08/2014 - 12:36

Архиєпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко) звернувся до Президента Росії із закликом зупинити кровопролиття на Сході України. Цю заяву єрарх зробив 8 серпня у Запоріжжі, повідомляє сайт «Православіє в Україні».

«Возлюблений у Господі Володимир Володимирович!

Сьогодні хочу звернутися до Вас, як до людини, яка позиціонує себе християнином. У Церкві є таке поняття: молитва матері піднімає з дна моря, а й прокляття матерів не змиється нічим. Ми маємо можливість зупинити сльози матерів, ми маємо можливість припинити їх прокльони, - сказав архиєпископ, не уточнюючи при тому, кого, крім Путіна, він мав на увазі.

«Будемо миротворцями, будемо старатися, щоб сльози матерів ніколи не проливалися як з одного, так і з іншого боку.

Будемо чесними зі своєю совістю. Ніякі гроші не зможуть виправдати ці сльози. Якщо ми зробимо все, щоб ці сльози припинилися - ми будемо завжди миротворцями і увійдемо в радість нашого Господа. А наше життя для того дана, щоб увійти в радість Господа ...»,  - заявив владика Лука.

Нагадаємо, що цього тижня до Президента РФ звертався ще один єрах УПЦ (МП) - архиєпископ Сумський і Охтирський УПЦ (МП) Євлогій (Гутченко).Владика Євлогій закликав Путіна прибрати з кордону російські війська та зробити все можливе, щоби «жодна крапля людської крові не пролилася на благословенній стародавній Сумській землі!»