Промова Папи Франциска перед молитвою Regina Cаеli 28.04.2013 (повний текст)
  • Нед, 28/04/2013 - 21:42

Ми всі покликані прийняти “новизну Бога у своє життя”, – сказав Папа Франциск перед читанням молитви Regina Cаeli, вітаючи вірних, що зібралися на площі св. Петра. Ватиканську площу в цей ранок переповнювали десятки тисяч молоді, що прибули з усього світу на Літургію з обрядом Миропомазання.

Папа сказав:

*****

Перед тим, як завершити це богослужіння, я б хотів довірити Богородиці усіх, хто прийняв Миропомазання і всіх вас. Пресвята Діва вчить нас, що значить жити у Святому Дусі і що значить прийняти новизну Бога у наше життя. Вона зачала Ісуса Святим Духом, і кожен християнин, кожен з нас покликаний прийняти Слово Боже, прийняти в себе Ісуса і потім нести Його всім. Марія прикликала Духа разом з апостолами в світлиці: також і ми, щоразу, коли збираємося разом на молитву, підкріплюємося духовною присутністю Матері Ісуса, щоб отримати дар Духа і мати силу свідчити про воскреслого Ісуса. Це особливо стосується вас, котрі прийняли сьогодні Миропомазання: нехай Марія допоможе вам бути уважними до того, що просить від вас Господь, завжди жити і діяти згідно з Святим Духом!

Моє гаряче вітання звернене також до всіх присутніх тут паломників, що прибули з багатьох країн. Особливо вітаю дітей, які готуються до Таїнства Миропомазання, велику групу, яку очолюють Сестри Милосердя, вірних з декількох польських парафій і з Бізіньяно, а також Katholische akademische Verbindung Capitolina.

У цей особливий момент хочу піднести молитву за численних жертв, спричинених трагічним обваленням фабрики в Бангладеш. Я висловлюю свою солідарність і глибоке співчуття сім’ям, які оплакують своїх рідних, і від усього серця наполегливо закликаю завжди захищати гідність та безпеку працівників.

Тепер, у світлі Пасхи – яка є плодом Духа – звернімося разом до Матері Господа.

 

Джерело: http://popefrancis.org.ua