Промова Папи Франциска перед молитвою Regina Cаеli 5.05.2013 р. (повний текст)
  • Нед, 05/05/2013 - 14:17

Діяти твердо і рішуче на захист дітей: з таким гарячим закликом Папа Франциск звернувся перед читанням молитви Regina Caeli на площі св. Петра опівдні 5 травня, з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей, що стали жертвами насильства. Потім Папа привітав Східні Церкви зі святом Великодня.
Папа сказав:
*****

У цей момент глибокого єднання з Христом ми відчуваємо серед нас також духовну присутність Діви Марії. Присутність материнську, сімейну, особливо для вас, що належите до Братств. Любов до Богородиці є однією з рис народного благочестя, яку слід цінувати і добре направляти. Тому я закликаю вас роздумувати над останньою главою Конституції II Ватиканського Собору про Церкву, Lumen gentium, яка говорить саме про Марію в таємниці Христа і Церкви. Там говориться, що Марія «йшла перед нами у паломництві віри» (п. 58). Дорогі друзі, на Рік віри я вручаю вам цей образ Марії прочанки, яка слідує за Сином Ісусом і передує всім нам на шляху віри.

 

Сьогодні Східні Церкви, котрі живуть за юліанським календарем, святкують Великдень. Хочу скерувати цим братам і сестрам особливе вітання, приєднуючись всім серцем до них у сповіщенні радісної звістки: Христос воскрес! Зібравшись у молитві навколо Марії, просімо у Бога дару Святого Духа, Утішителя, щоб Він утішив і зміцнив всіх християн, особливо тих, хто святкує Великдень серед випробувань і страждань, і направив їх на шлях примирення і миру.

 

Вчора в Бразилії була зарахована до лику Блаженних Франциска де Паула де Хесус, яку називали «Nhá Chica». Її просте життя було все присвячене Богу і справам милосердя, настільки, що її називали «матір’ю бідних». Я приєднуюся до радості Церкви Бразилії за цю славну ученицю Господа.

 

З любов’ю вітаю всі присутні тут Братства, які прибули з різних країн. Дякуємо за ваше свідчення віри! Вітаю також парафіяльні групи і сім’ї, а також учасників великого параду музичних колективів з Німеччини.
Сьогодні, у Всесвітній день захисту дітей, що стали жертвами насильства, особливе вітання я адресую Асоціації “Meter”. І це дає мені можливість звернутися думкою до тих, хто постраждав і страждає від насильства. Хочу запевнити їх, що вони присутні в моїй молитві, але мені б хотілося також наполегливо сказати, що ми всі повинні діяти твердо і рішуче, щоб кожна людина, особливо діти, які є найбільш вразливими, завжди мали захист.
Слово підбадьорення адресую також хворим з легеневою гіпертензією та їх рідним.

 

Джерело: http://popefrancis.org.ua