Пропонувати сучасному світові радикалізм віри
  • Срд, 07/08/2013 - 12:36

У Мадриді з 1 по 4 серпня відбулася друга Генеральна Асамблея іспанської Католицької Акції під назвою "Покликані та послані євангелізувати ... "Так і Я посилаю вас» (Ін. 20, 21)". Як повідомляє Радіо Ватикану, в ній взяли участь майже шість сотень членів асоціації з 44 єпархій Іспанії, в тому числі дітей та молоді. Учасниками асамблеї були також дев'ять іспанських єпископів, а з Ватикану прибув глава Папської ради у справах Нової Євангелізації.

Архиєпископ Ріно Фізікелла наголосив необхідність пропонувати сучасному світові радикалізм віри. "Потрібно спрямовувати очі та серце до того, що важливе в житті, ставлячи у центрі особу Ісуса Христа", – сказав глава ватиканської дикастерії у справах  нової євангелізації. Він зазначив, що в Католицькій Акції діти, молодь і дорослі разом, як у сім'ях і парафіях. Ця організація має принести в парафії місійний дух, сприяючи їх відродженню  зсередини, а також тому, щоб виходили з Євангелієм назовні. Архиєпископ Фізікелла висловив надію, що іспанська Католицька Акція допоможе мирянам виконувати дані їм Церквою завдання, уникаючи будь-якої клерикалізації.

Під час зустрічі в Мадриді іспанська Католицька Акція визначила пріоритети на найближчі чотири роки своєї діяльності, серед яких зазначено євангелізаційне заангажування в середовищі, в якому знаходиться парафія. У підсумковій заяві зустрічі йдеться про те, що вона повинна поставити у центр своєї душпастирської діяльності тих, хто є далеко, а також бідних і страждаючих.