Проповідь Глави УГКЦ на свято Благовіщення
  • Срд, 10/04/2013 - 02:49

Слава Ісусу Христу!

«Нічого немає неможливого у Бога!» — цими словами закінчилося Благовіщення. Сьогодні ми, згідно Юліанського календаря, святкуємо свято Благовіщення у цю Хрестопоклінну неділю. Ми щойно чули слова Євангелії від Луки, де він описує події Благовіщення. Ми чуємо слова Галилея, Назарет, дівиця і ангел, який до неї приходить. І стоячи на цій Галилейській землі, ми сьогодні відчуваємо, що це є слова не видумані, але слова, які дійсно описують подію, що реально відбулася. В той час Галилея була, можливо, найбільш забутим і зневаженим людьми місцем на землі. Євреї у Єрусалимі вважали, що галилейці були найбільш брудними і невченими людьми. Але саме на тій землі відбувається початок спасіння, коли Бог показує, що Він пам’ятає про своїх людей. У момент Благовіщення ангел не лише говорить про щось, він виявляє те, що реально стається.

«Нічого немає неможливого у Бога!»

Дуже часто українці в Україні і християни на Святій Землі відчувають себе забутими, зневаженими, обкраденими і висміяними. Але сьогодні і для нас, українців, і для християн Святої Землі приходить Добра Новина. Ангел каже нам: «Радуйтеся!» Але з нашого боку ми сьогодні мусимо навчитися повторити те, що тоді зробила Марія, яка на ці неможливі речі сказала: «Так». І це сталося!

В цьому році всі католики цілого світу переживають Рік віри. Давайте сьогодні попросимо в Пречистої Діви Марії і ангела Гавриїла, щоб він і вона навчили нас бути справді віруючими людьми, щоб ми в Україні, які святкуємо цього року 1025 років християнства, зберегли нашу віру на майбутнє, щоб кількість християн на Святій Землі не зменшувалася і щоб вони не втікали закордон, але були віруючими людьми тут, у Галілеї. Нехай Дух Святий, Який здійснює воплочення Сина Божого у цьому дні, буде нашою з вами силою!

Слава Ісусу Христу!

Джерело: http://headugcc.info