Проповіді Папи стали бестселером
  • Чтв, 15/05/2014 - 10:58

Книжка, що містить імпровізовані проповіді, які Папа виголошував під час ранкової Літургії в каплиці Дому св. Марти, найкраще продавалася на Міжнародній виставці книжок у Турині.

Святий Престіл вперше відвідав книжковий ярмарок в Турині.

«Я бачу велике зацікавлення особами Пап. Канонізація підживила видавничий рух, пов'язаний з діяльністю Івана XXIII та Івана Павла II. Але справжнім шоком для видавців, і не тільки католицьких чи християнських, але всіх є постать Папи Франциска», – говорить учасник Міжнародної виставки книжок у Турині о. Тадеуш Левіцкі.

Викладач Папського Cалезіанського Університету в Римі нагадує, що колись своєрідну монополію на, наприклад, видання папської історії чи вчення Пап мали католицькі видавництва. Тепер ситуація змінилася. «На нинішній виставці понад 2 500 видавців, католицьких – близько 50. Проте на стенді видавництва, що спеціалізується на кіно, мистецтві та театрі є аж вісім нещодавно виданих книжок, присвячених Папі Франциску, св. Іванові Павлові II і св. Іванові XXIII, а також їхньому зв’язку з культурою. Це специфічний феномен. Зацікавлення релігійними справами все сильніше віддзеркалюється у видавничому русі й серед читачів – наголошує о. Левіцкі.

За матеріалами: wiara.pl