Проповідник Папського дому проводить реколекеції для єпископату США
  • Птн, 04/01/2019 - 17:38

Час молитви, призадуми й покути, аби дати належну відповідь на кризу зловживань

У середу, 2 січня 2019 р., в семінарії в Мандлейн, що в Чиказькій архидієцезії, розпочинається духовна віднова для єпископів США – тиждень молитви на який Папа Франциск запросив всіх ієрархів у контексті кризи, викликаної скандалами, пов’язаними зі зловживаннями проти неповнолітніх, скоєними представниками духовенства. Духовні вправи вестиме о. Раньєро Канталамесса, Проповідник Папського дому. Загальна тема роздумів зосереджена на словах з Євангелії від святого Марка: «Він призначив дванадцятьох, щоб були при ньому, та щоб їх посилати із проповіддю».

Просити сили в Святого Духа

В заяві для інформагентства єпископату США «Catholic News Service» о. Канталамесса зазначив, що Папа Франциск звернувся до нього з проханням провести серію духовних вправ для єпископської конференції, щоби єпископи, «віддалившись від своїх щоденних справ, в атмосфері тиші та молитви й особистої зустрічі з Господом могли отримати силу та світло Святого Духа, необхідні для того, щоб знайти правильні вирішення проблем, які сьогодні напосідають на Церкву в США».

Заклик до молитви

Кардинал Даніель ДіНардо, Президент Конференції Католицьких Єпископів США, висловив свою вдячність Папі за те, що він послав свого проповідника з такою важливою місією. «Дякую Святішому Отцеві за те, що запросив нас заглибитись в цей період слухання Бога, в той час як ми шукаємо відповідей на серйозні запитання, які доведеться давати наступними тижнями й місяцями», – сказав він, просячи в мирян, богопосвячених осіб та священиків молитовної підтримки.

«Моліться також за тих, які пережили сексуальні зловживання, щоб їхні страждання додали нам сил для виконання непростого завдання викорінення цього жахливого лиха з нашої Церкви та з нашого суспільства, щоб такі страждання більше ніколи не повторювалися», – додав він.