Пропозиція для християн: іслам або еміграція
  • Нед, 06/07/2014 - 01:27

Францішканський Кустодій Святої Землі поділився з італійською церковною агенцією SIR баченням ситуації християн на Близькому Сході. У цих краях спостерігається розбиття спільнот і їх поляризація. Про це йшла мова під час засідань Справи Допомоги Східнім Церквам ROACO, які закінчились 26 червня у Римі.

Отець Пьєрбатіста Піцабала звертав увагу на те, що проблема розбиття стосується особливо Святої Землі, Іраку і Сирії. У двох останніх країнах триває війна, яка значно ускладнює доставку гуманітарної допомоги та інші довготривалі проекти, реалізувати вдається лише нагальні короткотермінові проекти.

Дуже серйозною проблемою є запобігання втечі християн з регіону, які є найдавнішими мешканцями цих територій. Це справжня драма, тому вони потребують як матеріальної, так і духовної підтримки, а також їм треба допомагати віднаходити мотивацію для того, щоб залишатися і відкривати своє місійне покликання.

Християнам Іраку, яких затримали ісламісти, почали роздавати примірники Корану, що означає, що їм пропонують прийняти іслам або покинути країну. О.Піцабала вважає також достовірними відомості про збирання з християн податку з «невірних», хоча такі випадки можуть мати місце не у всіх містах, бо організація ісламістів не є єдиною, деякі з них виступають проти такого податку.