«Пророк Ілля поєднав не поєднане», – Єпископ Йосиф Мілян
  • Втр, 07/08/2018 - 10:21

«Кожен з нас, на своєму місці несе пророче служіння. Нам потрібно лише шукати правдивого Бога, і самим служити Йому та людині в правді. Тоді і ми зможемо поєднати не поєднане», – про це 5 серпня 2018 року, говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час душпастирського візиту громади УГКЦ у Макарові, що на Київщині.

Цього дня у храмі Пророка Іллі УГКЦ у Макарові, Владика Йосиф очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Разом з Єпископом співслужили; о. Василь Чудійович, Канцлер Київської архиєпархії, о. Євген Чернюк, Адміністратор громади Пророка Іллі, о. Тарас Сиділо, Голова Літургійної комісії Київської архиєпархії, та о. Роман Улей, секретар Владики.

У своєму слові до вірних Архиєрей зауважив, що впродовж багатьох років український народ потребував доброго провідника. Такого провідника, який би вказав шлях, по якому вектору має йти та розвиватися наш народ: «Щоб український народ був щасливим і мав добре життя, йому потрібний такий керманич, який би провадив дорогами правди, і сам жив цією правдою», – наголосив Єпископ.

Ведучи далі Архиєрей звернув увагу на те, що сьогодні українці оглядаються навколо себе і шукають виходу із ситуації в якій опинилася Україна: «Не кажу, що ми знаходимося в катастрофічному становищі. Навіть війна , яка ведеться на Сході має свій глибокий зміст. Тому кожний українець вірує, що вона для нас буде переможною. Однак і у війні потрібний нам великий пророк. Отож, вшановуючи сьогодні пророка Іллю, який вмів показати своєму народові правдивого Бога, молімося, щоб і наша держава мала такого пророка, який би зумів переконати свій народ триматись правдивого Бога».

Завершуючи владика додав: «Пророк Ілля поєднав не поєднане – вогонь і воду. Тому сьогодні молячись із нашою громадою у Макарові, у маленькій каплиці, потребуємо будувати більший храм».

Прес-служба Київської архиєпархії