Пророків з ікони-триптиха XVI ст. з костелу Єзуїтів реставрують
  • Втр, 07/08/2012 - 00:00

У Львові розпочалась реставрація двох зображень пророків з ікони-триптиха Пресвятої Богородиці, яка датується кінцем ХVI початком XVII ст. Ікону було знайдено у костелі Єзуїтів після його відкриття. Про це 7 серпня повідомив о. Андрій, що служить у храмі. «З двох боків ікони зображені пророки. Зараз їх реставрують. Основну частину ікони ще не почали реставрувати», сказав отець. Також, з його слів, відновлення потребує орган, що є у костелі. Однак це не першочергові роботи. «Зберігся лише скелет органу. Все інше понищилося. На відновлення органу треба величезні суми з п’ятьма нулями, а може й більше», зауважив він. Як інформував ZAXID.NET, у костелі отців Єзуїтів знайдено ікону Пресвятої Богородиці триптих Богородиця з дитятком Ісусом, яка датується кінцем ХVI початком XVII ст. «Ми припускаємо, що ця ікона знаходилась в якомусь із храмів Львова перед тим, як наш храм був побудований. І вже 1630 року вона була розміщена в нашому храмі» сказав настоятель храму о. Степан Сус.

У Львові розпочалась реставрація двох зображень пророків з ікони-триптиха Пресвятої Богородиці, яка датується кінцем ХVI – початком XVII ст. Ікону було знайдено у костелі Єзуїтів після його відкриття.

Про це 7 серпня повідомив о. Андрій, що служить у храмі.

«З двох боків ікони зображені пророки. Зараз їх реставрують. Основну частину ікони ще не почали реставрувати», – сказав отець.

Також, з його слів, відновлення потребує орган, що є у костелі. Однак це – не першочергові роботи.

«Зберігся лише скелет органу. Все інше понищилося. На відновлення органу треба величезні суми з п’ятьма нулями, а може й більше», – зауважив він.

Як інформував ZAXID.NET, у костелі отців Єзуїтів знайдено ікону Пресвятої Богородиці – триптих Богородиця з дитятком Ісусом, яка датується кінцем ХVI – початком XVII ст. «Ми припускаємо, що ця ікона знаходилась в якомусь із храмів Львова перед тим, як наш храм був побудований. І вже 1630 року вона була розміщена в нашому храмі», – сказав настоятель храму о. Степан Сус.

Додамо, незабаром буде завершено 3D-модель інтер’єру костелу Єзуїтів у Львові.

Джерело: ZAXID.NET