Проща до святинь Італії
  • Втр, 27/06/2017 - 11:48
Венеція, Рим, Ватикан, Барі, Сан Джовані Ротондо, Монте Сант Анджело, Асиж, Падуя
 
06.10.2017 р.  —  14.10.2017 р.
 
445€+200 грн.
 

Італія… Хто там був, той знає, чому на цьому слові варто зупинитися. Країна зі старовинною історією та сучасною інфраструктурою, розкішною природою та комфортними готелями, багатою культурою, повільним темпом, в якому так і хочеться застигнути.

Великі та малі міста, які відвідаємо в нашому паломництві, приготували для нас багато таємниць. Розгадаймо їх разом.

1 день

Вранці виїзд зі Львова, переїзд до Венеції. Можлива зупинка в Марія Повч.

maria-powch1

Марія Повчмісто в Угорщині. В церкві св. Михаїла знаходиться славна на всю Європу копія чудотворної ікона Божої Матері. Ікона ця належить до так званих “плакучих” ікон. Сама Пресвята Богородиця привернула увагу цілого світу до цієї ікони 4 листопада 1696 р., коли люди на Богослужінні побачили сльози в очах Божої Матері, зображеної на цій іконі, і цей “плач” ікони Божої Матері тривав з перервами до 8 грудня 1696 р. Єпископ вислав комісію, яка ґрунтовно перевірила всі ці численні чуда, що діялися перед іконою Богоматері, і ствердила, що причиною сліз є тільки надприродна сила, що всі ті чуда справді є чудесною допомогою Пречистої Божої Матері через цю ікону. Після того змінено назву села Повч на Марія Повч, а ікону проголошено чудотворною, оригінал якої знаходиться у Відні. З часу написання ікони було три сльозіння у 1696, 1715, 1905 роках. Починаючи з першого сльозіння греко-католицький храм в Марія Повч невпинно притягує до себе спраглих до духовного поновлення зцілення душі і тіла паломників.

2 день

Ранковий приїзд до Венеції. Літургія. Екскурсія містом. Вільний час. Після Літургії протягом вільного часу можна буде відвідати інші церкви Венеції, поплавати на гондолах, поблукати містом.

В дорозі до Вічного Міста – Рима ми зупинимось у одному з наймальовничіших та найунікальніших міст світу, у Венеції. Наш день розпочнеться з ранкової прогулянки її вузькими та заплутаними вуличками. Ми побачимо найвідоміший міст Венеції, міст Ріальто. Дізнаємось про історію Венеції та відвідаємо її найвідоміший храм, Базиліку святого Марка, де знаходяться мощі Євангелиста. У Базиліці святого Марка ми візьмемо участь у Літургії, біля мощей євангелиста.
Головна площа Сан-Марко і неймовірна кількість голубів, символ Венеції – кафедральний Собор святого Марка, де зберігаються реліквії християнства, привезені хрестоносцями; Палац дожів, правителів Венеціанської республіки; міст Ріальто, найстаріший міст, зведений над Гранд-каналом; незабутній вигляд на Венецію з води – все це залишить у нас приємні спогади.

venezia-dal-mare2
Те, що ми не зможемо побачити під час піших прогулянок, ми побачимо, пливучи водяним трамваєм по Великому Каналу, яким повернемося до нашого автобуса.

Переїзд на вечерю та нічліг у готель.

3 день

Сніданок. Рим.

Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку св. Павла (за мурами), Базиліку святого Івана на Лятерані та Базиліку Матері Божої Більшої. Святі Сходи, по яких Ісус підіймався на суд до Пилата.

17088

Вечеря та нічліг у готелі.

4 день:

Сніданок. Рим.

 

Екскурсія містом: ми відвідаємо Фортецю св. Ангела ззовні, одну з найгарніших площ Рима, Площу Навона, античний храм всіх богів Пантеон, найвеличніший фонтан Рима, Фонтан ді Треві, Іспанські сходи.

Переїзд на нічліг у готелі.

 

5 день

Сніданок, ранковий виїзд до Барі. Молитва перед мощами св. Миколая. По можливості, відпочинок на морі. Переїзд на Літургію до Монте Сан Анджело.

Monte-sant-Angelo

Переїзд на нічліг до Сан Джованні Ротондо.

6 день

Сніданок. Сан Джовані Ротондо, відвідини Санктуарію Санта Марія-делле-Граціе, Базиліки Сан Піо (мощі святого отця Піо), музею отця Піо, де зберігаються його особисті речі. Час на приватну молитву перед гробом о. Піо.

Виїзд до Ланчано. Літургія. Тут ми відвідаємо місце де у 8 столітті відбулось чудо коли під час літургії хліб і вино перемінились на тіло і кров.

Вечеря та нічліг у готелі.

7 день

Сніданок. Переїзд до Асижу. Асиж – це місто, краса і спокій якого торкаються глибини душі кожного паломника. Дорогою до Асижу ми ознайомимось з життям двох його найвідоміших дітей св. Франциска та св. Клари. В цей день ми відвідаємо чотири церкви Асижу, Базиліку св. Марії та Ангелів, з якою пов’язане одне з найбільших чуд в житті св. Франциска, церкву св. Дям’яна, яку Франциск відбудував своїми руками, Базиліку св. Франциска, де спочивають мощі святого, в якій у нас буде Літургія, та Базиліку св. Клари.

basilica-of-saint-francis-of-assisi

Нічліг у готелі.

8 день

Сніданок. Переїзд до Падуї. Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у 12 ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, тут знаходиться один із найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є св. Антоній, вшанувати його мощі приїжджають паломники зі всього світу.

12325-wg-po-padua-basilika-justina-008

Екскурсія. Літургія, вільний час, нічний переїзд до Львова.

9 день

Приїзд до Львова

 

Вартість паломництва: 445 євро + 200 грн

 

У вартість поїздки входить: 6 нічлігів у готелях, 6 сніданків та 3-6 вечерь, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: витрати на міський транспорт та екскурсії, в’їзд до Венеції та Асижу – 50 євро. Вікриття шенгенської візи 35 євро (для пенсіонерів, учнів та студентів до 21 року – віза безкоштовна), послуги візового центру 20 євро.

Телефонуйте:

Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач"

(032) 247-05-02
(068) 209-54-87
(050) 211-97-02