Проща у Taize завершилась молитвою за Україну у Болоньї - Італія
  • Пон, 21/07/2014 - 10:40

15 липня у храмі Архистратига Михаїла в італійському місті Болонья паломники з України молились Божественну Літургію за мир, свободу і єдність України.  

Звертаючись до учасників прощі, о. Тарас звернув увагу на те, як і з чого маємо вчитися в цьому житті. «Все, що людина добре говорить, маємо брати собі як скарб, «витягувати» з усього те, що є найкориснішим для моєї душі», - говорить священик і заохочує до праці над собою, бо «працювати над собою – означає бути людиною вільною, працювати над тим, щоб досягати, – означає бути людиною вільною… і покірною», - каже о.Тарас, підсумовуючи, що ця «нелегка праця над собою має бути переповнена бажанням жити, а не існувати, жити кожної хвилини нашого життя на всі сто».

Вітаючи українську групу у Болоньї, о. Олександр Більський, котрий виконує на даний час обов’язки адміністратора храму, о. Андрія Жибурського, розповів про історію храму, який у 2009 році румунська громада передала греко-католикам. Він зокрема зауважив, що на початковому етапі храм був у занедбаному стані, «але, дякуючи фінансовій допомозі українців, котрі працюють у Болоньї, ви можете бачити цю красу, що  перед Вами», - розповідає священик.

У храмі знаходиться старовинна ікона Матері Божої.  Громада, за словами о. Олександра, налічує близько півтисячі осіб на недільній Літургії. Ведеться активне парафіяльне життя: катехизація, зустрічі, святкування.

Миру і спокою у серцях побажав парох паломникам з України на прощання, «бо там, де мир і спокій, там є Господь, - говорить священик і молиться, - щоб Зарваницька Мати Божа завжди нами опікувалася і випрошувала у Господа Ісуса Христа усіх ласк». Рівно ж священик звернув увагу на невипадкову випадковість і Божу волю у всьому, зокрема в тому, «що ми разом зустрілися, разом молилися і прославляли Господа у цьому храмі», - каже о. Олександр.

Нагадаємо, що з 1 по 17 липня БФ «Фундація духовного відродження» під патронатом Комісії у справах молоді Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви організувала паломницьку подорож до монашої позаконфесійної спільноти Тезе, що у Франції. 

У прощі беруть участь 21 учасник-герой Майдану, які проживають або лікувались у Львові та області і діти-сироти з м. Бібрки, Львівської обл. Паломництво відбувається у рамках програми «Люди для Майдану», яка стартувала у Фундації після трагічних подій у Києві 18 – 20 лютого.

Маршрут поїздки: «ЛЬВІВ – БРНО – КАРЛОВІ ВАРИ – ФРАНКФУРТ – ПАРИЖ – ВЕРСАЛЬСЬКІ САДИ – TAIZE – ДІЖОН – МОНАКО – БОЛОНІЯ – ВЕНЕЦІЯ - ЛЬВІВ»

 Іванна Рижан

для «Фундації духовного відродження» ЛА