Прощальна зустріч Папи Бенедикта ХVІ з Президентом Італії Джорджо Наполітано
  • Суб, 23/02/2013 - 16:23

Перед полуднем у суботу 23 лютого 2013 року Святіший Отець Бенедикт ХVІ прийняв на приватній аудієнції Президента італійської республіки пана Джорджо Наполітано з дружиною пані Кліо.

У квітні-травні закінчується семирічний президентський мандат глави італійської держави, а Папа залишає свій уряд 28 лютого, тому ця їхня зустріч була прощальною і особливо зворушливою, беручи до уваги також і взаємні шанобливі, дружні стосунки.

Під час півгодинної зустрічі, яка проходила в бібліотеці Папи в Апостольському палаці, Президент Наполітано виявив Святішому Отцеві не тільки вдячність італійського народу за його близькість в багатьох вирішальних моментах країни та за його високе релігійне та моральне вчення, але також і любов, з якою італійський народ буде і надалі супроводжувати Бенедикта ХVІ протягом наступних років.

У свою чергу Папа ще раз висловив президентові Італії та його дружині вдячність за дружбу та висловив найкращі побажання для добра Італії, зокрема у ці відповідальні дні. Як відомо, 24-25 лютого, в Італії будуть проведені парламентські вибори.

Джерело: Радіо Ватикан