Прощання з Героєм України Русланом Черналевським у римо-католицькому костелі Різдва Пресвятої Богородиці в Долині
  • Нед, 14/02/2016 - 10:32

11 лютого, сотні прикарпатців зібралися у місті Долина, де віддали шану та провели в останню путь загиблого в АТО 45-річного Героя України Руслана Черналевського. Прощання із загиблим воїном відбулося в римо-католицькому костелі Різдва Пресвятої Богородиці.

Похоронне богослужіння очолив о. Роман Стадник військовий капелан, разом з ним співслужили о. Кшиштоф Панасовєц – настоятель  костелу і священики УГКЦ, і Православної Церкви, де опівдні зібралось багато мешканців Долини. Більшість присутніх на жалобному заході не були особисто знайомими із загиблим, але прибули, щоб віддати шану, помолитися і вклонитися людині, яка віддала життя за Україну – її територіальну цілісність, мир і спокій у нашому регіоні.

«Ми сьогодні зібралися за своїм християнським звичаєм, за покликом серця зустріти героя, який, не шкодуючи свого життя, захищав наш мирний сон і наше щасливе майбутнє. Хоча ми чужі йому люди, нам нестерпно боляче за таких мужніх чоловіків, які гинуть заради нашого щасливого майбутнього», – розповіли долиняни.

45-річний Руслан Черналевський майже рік тому, у березні 2015 року, добровільно виявив бажання служити, самостійно зголосився до комісаріату і був мобілізований в зону проведення АТО. До завершення служби йому залишався місяць. Та, на жаль, не судилося повернутися додому живим. Він загинув від кульового поранення, яке виявилось несумісним з життям. Він був щирою людиною, мужнім бійцем. В нього залишилися дружина та донька.