Прощання з прийомною мамою 58 дітей
  • Втр, 07/06/2016 - 15:58

Ірен Бертоні було 18 років, коли розпочалась ІІ Світова Війна. І власне у цей важкий період вона відкрила Боже покликання для неї бути матір’ю. Вона усиновила двох покинутих дітей і з благословення свого єпископа разом з отцем Зено Салтіні заснувала благодійну справу Номадельфія, пише CNA

«Мама Ірен» вповноті жила своїм покликанням і померла у віці 93 роки 15 травня 2016 року на свято П’ятидесятниці. Вона була прийомною матір’ю 58 дітей і прикладом для десятків жінок, які наслідували її шлях.

Ірен померла у домі, який у 1960 році подарував їй для місії блаженний Павло VI. Сотні людей, серед них кардинал Еніо Антонеллі, були присутні на похороні. Організовувала церемонію спільнота Номадельфія, заснована покійною у 1948 році, до якої зараз належать більше 50 сімей, що приймають покинутих дітей як своїх власних.

Святий Іван Павло ІІ відвідував спільноту у 1989 році і хвалив їх спосіб життя, який нагадував йому перших християн. Спільнота також має благословення Папи Франциска.

Співчуття Папи зачитав єпископ Родольфо Четолоні, який зазначив, що тут «народилась нова пророча форма материнства, матерів з покликання, матерів, які протягом свого життя турбуються про дітей, які не мали б жодного іншого прийняття, і виростили їх християнськими чоловіками і жінками». Він додав, що «перша мати Номадельфії» серйозно сприймала заклик Євангелія «любити і дбати про найменших… , яких сьогодні Папа Франциск називає викинутими з суспільства, яке продовжує маргіналізуватися і намагається викидати». «Ми повинні подякувати Ірен і всім матерям за покликанням за служіння, яке розпочала і пропонує сучасним часам Номадельфія» - додав єпископ.