Просімейна Конференція Католицької Акції Львівської Архідієцезії
  • Пон, 14/11/2016 - 17:18

12 листопада в Теологічному Інституті ім. св. Йосифа Більчевського відбулася конференція „Instaurare omnia in Christo”, яку організувала Католицька Акція Львівської Архідієцезії. Євхаристію для учасників конференції очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький. В своїй проповіді зазначив, що Католицька Акція почала відроджуватися в Львівській Архідієцезії від 2011 року. Після складання присяги членами Католицької Акції львівський митрополит вручив кожному зокрема членські посвідчення.

Вступним словом конференцію відкрив голова Дієцезіального Інституту Католицької Акції Львівської Архідієцезії Андрій Ястремський.

Архієпископ Мечислав Мокшицький у своєму виступі адресував слова вдячності і підтримки членам Католицької Акції, назвавши їх зеленим світлом, надією і хвірткою для нашої Церкви в майбутньому.
Досвідом діяльності Католицької Акції в Польщі поділилася її колишній керівник, а нині Посол до Сейму РП Галина Шиделко, котра мовила також про виклики, що стоять на сучасному етапі розвитку суспільства. Промовляли теж д-р Галина Дацько зі Львова і о. д-р Роман Лаба OSPPE з Києва.

Учасники конференції прийняли і підписали за підсумками проведення ініціативи «За сім’ю»

.

РЕЗОЛЮЦІЯ
за підсумками проведення ініціативи
„За сім’ю”

12 листопада 2016 року
Теологічний Інститут ім. Св. Йосипа Більчевського
Львівська Архідієцезія латинського обряду
Львів-Брюховичі

Організатори:
Католицька Акція Львівської Архідієцезії латинського обряду

Доповіді учасників ініціативи та подальше їх обговорення продемонстрували важливість запропонованої теми зустрічі, надали новий поштовх для обговорення перспектив розвитку освіти і пропагування ідей формування та підтримки сімейних цінностей.

З огляду на сучасні загрози для подружжя та сім’ї (розлучення, аборти, запліднення in vitro, сурогатне материнство, ідеологія гендер), а особливо у зв’язку з Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 р. № 1393-р „Про затвердження плану дій з реалізації національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року”, прагнемо рішуче заявити про свою підтримку та готовність долучитися до формування громадської свідомості, а особливо свідомості молодого покоління згідно з християнськими цінностями. Тому прагнемо підтримувати ініціативи, що мають на меті охорону та розвиток подружжя – зв’язок одного чоловіка та однієї жінки, а сім’ї – як натурального середовища розвитку кожної людини.

У зв’язку з цим, висловлюємо готовність брати участь у заходах, які будуть проводитись на місцевому рівні.
Оскільки необхідно здійснити конкретні кроки для створення сучасної системи освіти з урахуванням усіх аспектів концепції сімейної політики України, урахуванням останніх тенденцій у цій сфері, використанням іноземного досвіду в процесі реформування існуючих навчальних програм та запровадженні новітніх напрямків підготовки молоді до подружнього життя, учасники Ініціативи визначили наступні завдання, необхідні для стимулювання розвитку освіти у сфері реалізації концепції сімейної політики на місцевому рівні:

а) рекомендувати навчальним закладам м. Львова, Львівської області та України запровадити курси лекцій „Підготовка до подружнього життя”. Це сприятиме формуванню сімейних цінностей у дітей, молодих людей та батьків;
б) створити платформу (сторінку в соціальних мережах) для активізації обговорення актуальних проблем сфери сімейної політики у м. Львові, Львівській області та в Україні;
в) створити центри сімейної консультації при міських та районних відділеннях РАГС;
г) прийняти на локальному законодавчому рівні м. Львова та Львівської області стратегію розвитку сім’ї та рекомендувати її іншим містам України;
д) пропагувати традиційні сімейні цінності за допомогою соціальної реклами, зокрема на білбордах, у місцевих засобах масової інформації тощо.

Львів-Брюховичі, 12.11.2016 р.