Просімейна політика Угорщини дає плоди
  • Птн, 03/05/2019 - 16:45

Державна політика на захист сімей приносить довготривалі плоди в Угорщині. Впродовж останніх 8 років кількість абортів зменшилась на третину, розлучень – на 22%, а кількість укладених подруж зросла на 43%. Минулого року там відзначено найбільшу кількість новонароджених за останніх 20 років.

Як інформує Vatican News, за такими успішними цифрами стоїть консервативна просімейна політика держави та фінансова підтримка. Сьогодні на підтримку сімей Угорщина виділяє 5% ВВП, що вдвічі більше, ніж в 2010 році.

За словами угорського міністра у справах сім’ї, кроки, до яких держава вдавалась впродовж останніх 9 років, були реакцією на демографічну кризу. Вони також відповідали волі суспільства, в якому сім’я відіграє важливу роль. «Ми вирішили побудувати країну, привітну до сім’ї і підтримати подружжя, яке виховує дітей», - розповіла міністр Каталін Новак.

Пані міністр також зазначила, що просімейна політика Угорщини зустріла сильну критику з-за кордону. Один із шведських міністрів навіть назвав таку політику нацистською. «Це не нормально», - наголосила Каталін Новак. За її словами, радикалами швидше є ті, хто вважає, що для Європи єдиним вибором сьогодні є масова імміграція. «Нашою основною ціллю є створити можливість, щоб молоді угорці могли вільно приймати рішення у своєму житті», - додала вона.