Протестанти відкривають значення служіння Папи
  • Пон, 24/12/2012 - 16:52

Щоразу більше англікан і протестантів наново відкривають значення служіння Папи, яке гарантує автентичний зв'язок з біблійним християнством і дозволяє опертися тиску секуляризації і лібералізму – сказав Архиєпископ Герхард Мюллер у інтерв’ю для лондонського видання The Catholic Herald.

 

Одною з головних тем розмови було питання ординаріатів для колишніх англікан. Префект Конгрегації Науки Віри зазначив, що їх утворення не випливало лише з волі Папи, але з волі Господа Ісуса, який прагне видимої єдності для всіх охрещених. У цьому сенсі навернення англікан на католицизм пригадує нам про остаточну ціль екуменічного руху. Архиєпископ Мюллер  закликав британських католиків не трактувати колишніх англікан як марнотратних синів, але як братів  у вірі, які вносять до Церкви цінну спадщину англіканського культу і духовності.

 

Шеф ватиканської дикастерії пригадав також процес поєднання з лефевристами. І далі існує багато непорозумінь щодо ІІ Ватиканського Собору, Братство св.Пія Х повинне розрізнити правдиве навчання Собору і конкретні надужиття, які появились після нього, але на мають жодного опертя в його документах. 

 

За матеріалами: radiovaticana.va