Проти судді штату Орегону розпочато розслідування за рекомендацію суддям неукладати одностатеві «шлюби»
  • Чтв, 10/09/2015 - 00:27

Проти судді штату Орегону Венса Дея, який видав указ своїм співробітникам не укладати одностатеві «шлюби», а віддавати такі справи іншим суддям, розпочали розслідування порушення етики, хоча судді не зобов'язані укладати подібні угоди. Повідомляє сайт "Life Site".

Прес-секретар судді Патрік Кортен підтвердив, що справу Дея розслідує комісія штату Орегон щодо його судової дієздатності через опозиційне ставлення до переосмислення значення шлюбу. Протягом останніх 4 років Дей ніколи не підтримував гей-шлюби, але наприкінці весни він наказав своїм співробітникам радити укладати одностатеві шлюби у інших суддів.

У 2014 році Дей вирішив припинити укладати шлюбні угоди, окрім однієї в березні цього року, яка була запланована раніше, про що повідомив Кортен: «Основним фактором при прийнятті такого рішення  були можливі проблеми, з якими би довелося стикатися при укладанні одностатевих шлюбів, що розходиться з його релігійними переконаннями».

Дей, колишній голова Республіканської партії штату Орегон, не проводить одностатеві церемонії через «глибоке релігійне переконання», на що «він має право... відповідно до Конституції Сполучених Штатів» - говорить Кортен.

Про розслідування порушення етики оголосили тоді, коли комісія штату Орегон з питань етики дала дозвіл Дейю створити фонд правового захисту, про що повідомляє Ассошіе́йтед Прес.

Канал NBC, який є партнером KGW, повідомляє, що суддям в окрузі Дейя не обов'язково слідкувати за шлюбами. Є п'ять суддів і один відставний, які можуть укладати шлюби