Проти Тайсона Фюрі ведуть розслідування за християнське переконання стосовно гомосексуалізму
  • Суб, 12/12/2015 - 11:03

Проти Тайсона Фюрі, переможця Володимира Кличка, манчестерська поліція розпочала провадження за звинуваченням у поширені ненависті до гомосексуалістів. Про це повідомило британське видання «The Telegraph».

Причиною такого провадження названо висловлювання Фюрі в передачі ВВС. «У вівторок об 10:30 ми отримали заяву про злочин розпалювання ворожнечі в коментарі, який стосувався гомосексуалізму в програмі ВВС Radio 2 в передачі Вікторії Дербішир.»

Фюрі закидають що своїм висловом: «Гомосексуалізм, аборти і педофілія – ці три речі мусять здійснитися перед кінцем світу. Про це говорить Біблія». Це – відоме переконання ірландського боксера, яке він неодноразово задекларував прилюдно.

У своєму нещодавньому інтерв’ю виданню «Daily Mail» Фюрі заявив: «існує три речі, які мусять здійснитися перед тим, як Антихрист прийде на світ: перша це – узаконення гомосексуалізму, друга – узаконення абортів і третя – узаконення педофілії. Хто міг ще в 50-х і 60-х роках уявити, що перших двоє речей стануть легальними?».

Британський правозахисник Пітер Тетчел коментуючи ситуацію для «The Telegraph» назвав розслідування поліції проти Фюрі «нічим необґрунтованим перебором». «У вільному суспільстві висловлені думки,  які комусь не подобаються, не повинні бути предметом розслідування поліції, звісно, якщо вони не є погрозами, домаганнями чи підбурюванням до насильства. Тайсон не зробив жодної з цих речей» - коментує пан Тетчел.