Противників легалізації евтаназії у США стає все менше
  • Срд, 07/12/2016 - 17:40

Американська медична асоціація назвала самогубство з допомогою лікаря серйозним ризиком для суспільства і «цілком невідповідним ролі лікаря як цілителя». Однак мільйони американців не погоджуються з цим.

2/3 опитаних вважають, що цілком нормально для смертельно хворих пацієнтів попросити лікаря покінчити з їх життям. Така ж кількість респондентів зазначили, що лікарі мають бути здатними допомогти смертельно хворим пацієнтам померти, інформує «Christianity Today».

Відповідно до даних, які оприлюднив центр опитувань «LifeWay Research», американці хочуть вирішувати, як їм померти, особливо коли йдеться про болючу чи невиліковну хворобу.

«Якщо перед ними стоїть перспектива повільної і болючої смерті, американці хочуть мати вибір», – говорить виконавчий директор центру опитування. – «Багато хто вважає, що попросити когось допомогти померти – це моральний вибір. Вони не згідні, що терпіти до смерті з природніх причин – це єдиний вихід».

Евтаназія була вперше легалізована в США в 1997 році в штаті Орегон ( з того часу в цьому штаті 991 пацієнт обрав смерть з її допомогою).

На даний час шість штатів США юридично дозволяють проведення такої процедури. Останнім став штат Колорадо, де смертельно хворий пацієнт має право попросити в лікаря призначити йому смертельну дозу снотворного. Вашингтон, Каліфорнія, Вермонт і Монтана також дозволяють проводити самогубство з допомогою лікаря.

Міська рада федерального округу Колумбія нещодавно схвалила заходи, які дозволяють таку процедуру, проте її ще має погодити Конгрес.