Протосинкел Кримського екзархату здійснив візитації парафій у Криму
  • Срд, 08/02/2017 - 13:25

Від 27 січня по 6 лютого 2017 року відбулись відвідини парафій Кримського екзархату, які разом із місцевим духовенством очолив о. д-р Андрій Танасійчук, протосинкел Одеського та Кримського екзархатів.

Під час цих днів священик відвідав громади в Севастополі, Євпаторії, Сімферополі, Ялті, Керчі та спільно помолився з парафіянами. Крім богослужінь відбулись також і зустрічі з вірними під час яких отець передав вітання від Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ та владики Михаїла (Бубнія), Екзарха Одеського та Адміністратора Кримського екзархату.

Між священиком та вірними з кожної парафії відбувся конструктивний діалог під час якого було повідомлено про наступні кроки розвитку церковних структур на Кримському півострові. В свою чергу парафіяни змогли поставити власні запитання о. Андрію та просили його передати запрошення усьому духовенству, богопосвяченим особам та семінаристам, щоб приїжджали до них в гості та для служіння.

2 лютого в день богопосвячених осіб за григорянським календарем в м. Євпаторія відбулась спільна молитовна зустріч духовенства та чернецтва Латинської та Східної традиції, які душпастирюють в Криму. Святу Літургію очолив владика Яцек (Пиль), Єпископ помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії, а проповідь виголосив о. Андрій Танасійчук. Після богослужіння пройшла спільна зустріч під час якої кожний з учасників розповів про шлях власного покликання до священства чи чернецтва та поділився досвідом душпастирської праці.

Під час перебування у Криму о. Андрія Танасійчука супроводжували: о. Богдан Костецький, декан та делегат Кримський та отці Олексій Горобець-Долматов ЧСВВ і Григорій Палига ЧНІ.

Прес служба Кримського екзархату