Протягом останнього року робота ВОБФ «Карітас-Волинь» спрямована на різнопланову допомогу воїнам
  • Втр, 06/10/2015 - 00:47

Протягом останнього року робота ВОБФ «Карітас-Волинь» спрямована на різнопланову допомогу воїнам у зоні проведення антитерористичної операції та їх родинам. Також, завдяки підтримці благодійників, «Карітас-Волинь» допомагає медичним закладам, які виконують функцію військових шпиталів, де надається медична допомога як пораненим солдатам, так і мирному населенню.

Нещодавно волонтерами нашого фонду була відправлена на Схід чергова гуманітарна допомога. Вантаж, вагою 1 т, у вигляді одягу, взуття, постільної білизни, посуду та медикаментів був розподілений між військовими частинами від Маріуполя до кордонів Луганської обл.  

Разом з допомогою для українських солдат волонтери фонду передали підтримку у вигляді медикаментів для Артемівського військового госпіталю. З проханням про допомогу до ВОБФ «Карітас-Волинь» звернулись представники Артемівської центральної міської лікарні, яка знаходиться за 40 км від зони бойових дій. Оскільки на сьогоднішній день заклад працює як госпіталь, то постала гостра нестача медикаментів та виробів медичного призначення для поранених. Завдяки підтримці головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні І. Сидора, заступника головного лікаря О. Дудара та ординатора відділення ендоскопічної хірургії О. Савчука вдалося суттєво задовольнити це прохання. ВОКЛ надала у зону АТО перев'язувальний матеріал, рукавички, системи для переливання крові, набори для катетеризації центральних вен та медикаменти для невідкладної допомоги.

До слова, це не перша допомога ВОБФ «Карітас-Волинь» для військових. Від початку антитерористичної операції фонд відправив на Схід 12 т гуманітарних речей. Також неодноразово надавалась допомога для госпіталів у вигляді ліків, перев’язувального матеріалу, виробів медичного призначення, дезрозчинів, хірургічного інструментарію. Підтримка військових у зоні АТО є можливою завдяки співпраці «Карітас-Волинь» з іноземними та вітчизняними благодійниками – бельгійська благодійна організація «Україна-проект-Едегем» (медичний інструментарій, одяг, взуття, постільна білизна, посуд), польського медичного центру Scanmed Multimedis S.A. (медикаменти, вироби медичного призначення, дезрозчини), Волинська обласна клінічна лікарня (перев’язувальний матеріал, медикаменти, вироби медичного призначення). Також на початку 2015 року Scanmed Multimedis S.A. безкоштовно передав ВОБФ «Карітас-Волинь» карету швидкої медичної допомоги для потреб у зоні бойових дій. З метою збору продуктів харчування та засобів гігієни для солдат «Карітас-Волинь» проводив благодійні акції в торгівельних закладах. В результаті проведення яких було зібрано та відправлено на Схід близько 2 т продуктів харчування (макарони, крупи, олія, консерви, борошно, цукор, чай, кава) та 200 гігієнічних наборів (мило, шампунь, зубна паста, засоби для гоління, пральний порошок, миючі засоби).

Директор «Карітас-Волинь» о. Володимир Кметь, працівники та волонтери фонду висловлюють щиросердечну подяку усім благодійникам за надану допомогу! Адже нашою спільною метою є духовно та матеріально підтримати військовослужбовців, які мужньо обороняють нашу країну.