Протягом семи днів у Києві відбуватиметься богослужіння «Молитовний Єрихон»
  • Птн, 17/10/2014 - 10:02

Протягом семи днів у Києві відбуватиметься богослужіння «Молитовний Єрихон». Цілодобово перед виставленими Пресвятими Дарами лунатиме молитва за Україну.

Як зазначив о. Олексій Самсонов, речник Київсько-Житомирської дієцезії, ця ініціатива не є чимсь новим. Вперше такий «Молитовний Єрихон» відбувся в м. Дунаївці на Хмельниччині. Парафіяни сім днів поспіль, перед святом архангела Михаїла, молились перед виставленими Пресвятими Дарами: Розарій, Коронку до Божого Милосердя та ін. Ідея такого богослужіння проникла до нас із Польщі (у 1979 році вперше така семиденна молитва була на Ясній Гурі).

З ініціативи архієпископа Петра Мальчука та священиків Київського деканату «Молитовний Єрихон» невдовзі відбуватиметься у Києві з 25 по 31 жовтня за таким розкладом:

25 жовтня 18.00 – 27 жовтня 17.00 – храм св. Олександра (вул. Костьольна)

27 жовтня 17.00 – 28 жовтня 17.00 – парафія Марії Матері Церкви (б-р Перова)

28 жовтня 17.00 – 29 жовтня 17.00 – парафія Преображення Господнього (Бориспіль) та парафія Успіння ПДМ (Позняки)

29 жовтня 17.00 – 30 жовтня 17.00 – парафія Воздвиження Хреста (Святошино)

30 жовтня 17.00 – 31 жовтня 17.00 – парафія св. Миколая (вул. Червоноармійська)

31 жовтня 18.00 – урочисте завершення «Молитовного Єрихону» в храмі св. Миколая

Ідея «Молитовного Єрихону» сягає корінням Старого Завіту. Єрихон – одне з найдавніших міст світу. Коли Ісус Навин вів ізраїльтян до Обіцяної землі, на їхньому шляху трапилося це місто. Міських мурів було два: внутрішній (шириною більше 4 м) і зовнішній (шириною 2 м, висотою 9 м). Здобути його було фактично не можливо. Але не для ізраїльтян. За Божим наказом народ на чолі зі священиками, які несли Ковчег Завіту, протягом шести днів обходили місто довкола. Сьомого дня місто обійшли навколо сім разів, а коли священики засурмили, люди здійняли сильний крик. На цей звук міські мури впали. Так ізраїльтяни здобули Єрихон. Повіривши, що Бог – Всемогутній.

Для киян – це час інтенсивної молитви за наш народ, керівників держави і всіх, хто причетний до припинення війни в Україні та постраждав від її наслідків. Заохочуємо кожного знайти час на молитву перед виставленими Пресвятими Дарами і вірити у Божу всемогутність.