Проведено ряд зустрічей у рамках заходу «Демократичні цінності в суспільстві» серед молоді
  • Срд, 09/10/2013 - 08:52

7 жовтня за ініціативою Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у місті Коломия було проведено ряд зустрічей у рамках проекту «Демократичні цінності в суспільстві». Місцями проведення зустрічей послужили Коломийський педагогічний коледж Івано-Франківського національного університету ім. Василя Стефаника та місцеві середні школи №2 та №5 у Коломиї.

Головними темами зустрічей були «Сучасні виклики українського суспільства. Роль та участь молоді у суспільно-політичних процесах. Біблійні основи прав і свобод людини». Доповідачами в часі трьох проведених заходах були Святослав Мортен, політолог, науковець, аспірант Львівського Національного Університету ім. Івана Франка та о. Олег Лука, заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир.

«Бути пасивним спостерігачем і брати участь у суспільно-політичному житті є викликом для сучасної молодої особи в українському суспільстві. Норми та принципи, результати та наслідки такої діяльності можна почерпнути, зокрема, із численних біблійних, а особливо, євангельських описів, які є повчальними та настановчими, особливо для тих, хто є християнином. Не бути байдужим у даній ситуації є ознакою зрілої, свідомої, віруючої людини» – зазначив о. Олег Лука під час однієї із зустрічей із молоддю.

Дискусії на тему способів протидії та способів протесту і опору як відповідь на злочини з боку влади чи окремої групи людей, а чи конкретної особи, вибір правильних моральних кроків і якісних змін у духовному і суспільному житті молодого українця – це лише короткий перелік заторкнутих заходами (у яких взяло участь близько 300 студентів, випускників шкіл та викладачів) питань та способів шукання практичних відповідей у світлі соціального вчення Церкви.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир