Провід єпископатів Європи збереться у Польщі, щоб обговорити солідарність
  • Птн, 07/09/2018 - 19:06

Цьогорічна Пленарна Асамблея Ради Єпископських Конференцій Європи відбудеться в польському Познані та буде присвячена темі солідарності

На запрошення Високопреосвященного Станіслава Ґондецького, Архиєпископа Познанського та Голови Єпископської Конференції Польщі, який також є Віце-президентом Ради Єпископських Конференцій Європи, у польському місті Познані від 13 до 16 вересня відбуватиметься щорічна Пленарна Асамблея цієї Ради, до якої входять очільники єпископатів континенту. Місце проведення зустрічі обране в контексті 100-річчя відновлення польської державності та 1050-річчя встановлення саме у Познані першого польського єпископства.

Центральна тема – солідарність

Провідники європейських єпископатів цього року зосередяться на темі духа солідарності в Європі. Праці першого засідання, тема якого «Європа: солідарність у формуванні сумлінь і суспільства», відкриє доповідь о. Войцєха Садлоня, члена Інституту Статистики Католицької Церкви в Польщі, який представить підсумки соціологічного дослідження на тему волонтерства, ініційованого РЄКЄ та проведено в єпископських конференціях. Обговорення результатів відбудеться під час праці в групах та на загальному зібранні.

В другий день ієрархи досліджуватимуть стан солідарності в Європі та роль Церкви. Вивчатимуться, зокрема, стосунки між єпископськими конференціями та відповідними державами.

Інші питання

Крім того, програмою передбачено представлення діяльності та пріоритетів Дикастерії сприяння цілісному людському розвиткові, яке проведе Секретар цього ватиканського відомства монсеньйор Бруно Марі Дуффе. Пленарна Асамблея також розгляне звіт про діяльність РЄКЄ та про діяльність її комісій.

Свідченням важливості Церкви в польському суспільстві стане участь в інавгураційному засіданні представників місцевої і центральної влади, а також інших християнських конфесій. В суботу, 15 вересня, в працях асамблеї візьме участь Президент Польщі Анджей Дуда.

РЄКЄ і Україна

Нагадаємо, що українських католиків в Раді Єпископських Конференцій Європи представляють три ієрархи: Глава Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України та Правлячий Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії свого права.