Провідник Лицарів Колумба закликав докладати зусиль, щоб християни Близького Сходу не були громадянами другого гатунку
  • Втр, 13/09/2016 - 13:33

Наступна президентська Адміністрація США має докласти зусиль, щоб близькосхідні християни не були людьми другого гатунку на своїй батьківщині, заявив верховний лицар Лицарів Колумба Карл Андерсон, виступаючи на Національній Конвенції Адвокатів 2016, присвяченій питанню переслідуваних християн на Близькому Сході, повідомляє CNA.

Карл Андерсон також зазначив, що гроші американських платників податків не повинні вкладатися у створення систем, які трактуються близькосхідних християн, як громадян другого гатунку. Андерсон також повідомив, що Лицарі Колумба зібрали для біженців-християн Близького Сходу понад 11 млн. доларів, але іракський уряд блокує цю допомогу. Андерсон також зазначив, що багато християнських біженців з територій окупованих так званим Ісламським халіфатом не отримують взагалі ніякої допомоги, не можуть знайти роботу.

Верховний лицар Лицарів Колумба також наголосив, що люди заходу не мають дати себе ввести в оману тим, що ісламські уряди говорять по права людини, адже вони в це вкладають зміст зовсім інакший. Для них, на думку Андерсона, це не права людини у західному розумінні цих прав, а права людини на основі шаріату, так як їх задекларовано ісламськими урядами в Каїрський декларації.